Icli köfte - turkisk kibbeh
İçli Köfte - turkisk kibbeh eller kebbe. Kärt barn har många namn och alla syftar till underbart krispiga köttfärsknyten. Rulla in en kryddig köttfärsröra i en deg av bulgur och mannagryn. Våra İçli Köfte är smaksatta med rökt paprikapulver, persilja och valnötter. För en smakrik svensk twist servera med pressgurka.
Ingredienser
6 portioner
Deg
7 dl kokande vatten
4 1/2 dl finmalen bulgur (gärna köftelik)
2 1/2 dl mannagryn
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk chilipulver
3 tsk rökt paprikapulver
1 1/2 tsk salt
Pressgurka
1 gurka
3 krm salt
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
2 msk strösocker
10 dl olja (till fritering)
Köttfärsfyllning
2 gula lökar
1 kruka persilja
1 dl valnötter
400 g nötfärs
50 g smör
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 tsk rökt paprikapulver
Till servering
1 citron
1 kruka sallad
1 kruka bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3046 KJ / 727 kCal
Fett30 g
Salt3.6 g
Kolhydrater82 g
Protein28 g
Kommentar
Goda men inte så lätta att göra.
Marjaana
2023-10-30