Friterad färsk pasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friterad färsk pasta

Testa att tillaga din pasta genom att fritera den istället - spännande, gott och hur enkelt som helst! Du behöver bara färsk pasta, till exempel tagliatelle, och olja. När pastan är friterad så pudra lite florsocker ovanpå - färdigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller stor gryta. En bit vitt bröd ska få fin färg på 1 minut.
  2. Fritera pastan vackert gyllengul i ett par minuter. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Pudra med florsocker.
  4. Servera tillsammans med Chokladpudding med vispgrädde.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Observera att För alla-texten inte gäller serveringsförslaget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk tagliatelle
  • 1 l olja
  • florsocker till servering
Lägg till i inköpslistan