Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Friterad lök

Hemrostad lök är godast och därmed basta. Och inte heller är det särskilt svårt att göra. Servera som tillbehör till korv, hamburgare eller strö över en pastasallad med kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär lökarna i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna i en bunke med iskallt vatten. Separera ringarna ordentligt och låt ligga i 30 minuter.
  2. Häll av i en sil och låt löken rinna av väl. Torka löken med hushållspapper eller en kökshandduk.
  3. Hetta upp frityroljan till 160–170°C i en kastrull.
  4. Lägg i några lökringar för att se om oljan är varm nog. Fritera löken i omgångar och rör försiktigt om då och då så att den blir jämnt brun.
  5. Lyft upp löken med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt och servera. Förvara i lufttät behållare om det blir något över.
  6. Löken passar bra som tillbehör till bl a korv, se receptet Moose on the Loose.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 l frityrolja
  • salt att strö över
Lägg till i inköpslistan