Denna lyxiga, friterade camembert med hjortron är en rätt som bara smälter på tungan. Den panerade osten friterar du tills färgen är vackert gyllene och serverar sedan genast tillsammans med söta och varma hjortron.
Ingredienser
4 portioner
250 - 300 g Camembert
2 msk vetemjöl
1 äggvita
3/4 dl ströbröd
4 dl frityrolja
2 dl hjortron eller hjortronsylt
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.7 av 5.
1010 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Så otroligt gott, dock har jag använt uppvispat ägg, dvs även gulan plus att jag friterar en knippe persilja till varje ostbit.
Annica
2008-09-08
Låt de ligga i tills de flyter upp
Anders
2006-05-12
Jätte gott! men jag saknar i receptet tiden som osten skall vara i oljan "gyllenbruna" några blev kanon några blev inte rinnande " ca hur många minuter)
Kommentarer
Så otroligt gott, dock har jag använt uppvispat ägg, dvs även gulan plus att jag friterar en knippe persilja till varje ostbit.
Annica
2008-09-08Låt de ligga i tills de flyter upp
Anders
2006-05-12Jätte gott! men jag saknar i receptet tiden som osten skall vara i oljan "gyllenbruna" några blev kanon några blev inte rinnande " ca hur många minuter)
Ingela
2006-02-19