Friterad potatiskaka med rom och silverlök
![Friterad potatiskaka med rom och silverlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251488/cf_259/friterad_potatiskaka_med_rom_och_silverlok.jpg)
Frasigt friterad potatiskaka tillsammans med de klassiska tillbehören rom, crème fraiche och lök blir en magisk inledning på middagen! Låt den tunt skivade silverlöken stå och dra en stund i citronjuice och salt för en lätt picklad effekt som pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
![Friterad potatiskaka med rom och silverlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251488/cf_259/friterad_potatiskaka_med_rom_och_silverlok.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Friterad potatiskaka
75 g smör
900 g fast potatis
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)
Citronpicklad lök
1 silverlök
1 krm salt
2 msk färskpressad citronjuice
Till servering
3 dl crème fraiche
80 g tångcaviar
3 msk finskuren gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Det går lika bra att använda stenbits-, sik- eller löjrom.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1737 KJ / 415 kCal
Fett32 g
Salt3.46 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentar
Så gott
Marianne
2024-01-01