Friterad potatiskaka med rom och silverlök
Frasigt friterad potatiskaka tillsammans med de klassiska tillbehören rom, crème fraiche och lök blir en magisk inledning på middagen! Låt den tunt skivade silverlöken stå och dra en stund i citronjuice och salt för en lätt picklad effekt som pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
6 portioner
Friterad potatiskaka
75 g smör
900 g fast potatis
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 1 1/2 l neutral olja (till fritering)
Citronpicklad lök
1 silverlök
1/2 citronjuice
1 krm salt
Till servering
3 dl crème fraiche
80 g tångcaviar
3 msk finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1737 KJ / 415 kCal
Fett32 g
Salt3.46 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentar
Så gott
Marianne
2024-01-01