Friterad potatiskaka med rom och silverlök

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Friterad potatiskaka med rom och silverlök

Frasigt friterad potatiskaka tillsammans med de klassiska tillbehören rom, crème fraiche och lök blir en magisk inledning på middagen! Låt den tunt skivade silverlöken stå och dra en stund i citronjuice och salt för en lätt picklad effekt som pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Friterad potatiskaka med rom och silverlök

Ingredienser

6 portioner

Friterad potatiskaka

75 g  smör
900 g  fast potatis
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
ca 1 1/2 l  neutral olja (till fritering)

Citronpicklad lök

1   silverlök
1 krm  salt
2 msk  färskpressad citronjuice

Till servering

3 dl  crème fraiche
80 g  tångcaviar
3 msk  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Det går lika bra att använda stenbits-, sik- eller löjrom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Så gott

Marianne

2024-01-01

Näringsvärde per portion

Energi1737 KJ / 415 kCal
Fett32 g
Salt3.46 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Ostchurros med rom och smetana
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetariskt "ostron"
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buttermilk fried chicken
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga