Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
2
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås är en friterad fiskrätt med grönsaker. Fiskfiléerna, som rimmats i kylen över natten, paneras innan du friterar dem krispiga i olja. Till detta serveras en krämig sås på bland annat kaviar och majonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 1 l matolja till fritering

Ägg- och kaviarsås

4 ägg
1 rödlök
1/2 dl kaviar på tub
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl lättmajonnäs
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl finskuren gräslök
2 msk färskpressad citronjuice
citronklyftor till garnering

Panering

2 ägg
4/5 dl vetemjöl
2 dl panko eller ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Såsen är gudomlig.

Päivi

2017-05-26

Har inte gjort fisken, men såsen var jättegod!!!

Helena

2013-02-25

Testa liknande recept

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskburgare med kaviarsmak
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaviarägg med gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gammeldags kaviarägg
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majkens kaviarägg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga