Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås

Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås är en friterad fiskrätt med grönsaker. Fiskfiléerna, som rimmats i kylen över natten, paneras innan du friterar dem krispiga i olja. Till detta serveras en krämig sås på bland annat kaviar och majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i portionsbitar. Gnid in fisken runtom med salt och peppar. Låt ligga och rimma i kylen minst två timmar, gärna över natten. Gör under tiden såsen.
  2. Sås: Hårdkoka äggen. Skala och finhacka löken. Skala och finhacka äggen.
  3. Blanda lök, kaviar, crème fraiche, majonnäs, gräslök och citronjuice. Vänd ner ägghacket. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.
  4. Panering: Vispa upp äggen till paneringen. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggvispet och sist i pankon eller ströbrödet. Kan förberedas hit.
  5. Strax före servering: Hetta upp oljan till ca 180°C i en kastrull eller i en fritös.
  6. Se till att ha ett passande lock till hands och använd en termometer om du friterar i en kastrull. Fritera några fiskbitar i taget 3–5 minuter, tills de får en gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt. Upprepa med resten av fisken. Servera den frasiga fisken med såsen och gärna grönsaker i ugn (se Tips). Garnera med citronklyftor.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majsmjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skala 800 g blandade grönsaker, t ex rödbetor, färskpotatis, morötter, salladslök, majrovor och broccoli. Skär dem i grova bitar. Lägg alla grönsaker utom broccoli och salladslök på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk flytande matfett. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga i ugnen 25–30 minuter tills de är mjuka. Lägg på broccolin och salladslöken efter 20 minuter. Strö över lite hackad dill. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ca 1 l matolja till fritering
Ägg- och kaviarsås
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl kaviar på tub
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • citronklyftor till garnering
Panering
  • 2 ägg
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 2 dl panko eller ströbröd
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer