Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås är en friterad fiskrätt med grönsaker. Fiskfiléerna, som rimmats i kylen över natten, paneras innan du friterar dem krispiga i olja. Till detta serveras en krämig sås på bland annat kaviar och majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 1 l matolja till fritering
Ägg- och kaviarsås
4 ägg
1 rödlök
1/2 dl kaviar på tub
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl lättmajonnäs
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl finskuren gräslök
2 msk färskpressad citronjuice
citronklyftor till garnering
Panering
2 ägg
4/5 dl vetemjöl
2 dl panko eller ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såsen är gudomlig.
Päivi
2017-05-26Har inte gjort fisken, men såsen var jättegod!!!
Helena
2013-02-25