Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås är en friterad fiskrätt med grönsaker. Fiskfiléerna, som rimmats i kylen över natten, paneras innan du friterar dem krispiga i olja. Till detta serveras en krämig sås på bland annat kaviar och majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 1 l matolja till fritering
Ägg- och kaviarsås
4 ägg
1 rödlök
1/2 dl kaviar på tub
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl lättmajonnäs
1 krm salt
1 krm peppar
1 dl finskuren gräslök
2 msk färskpressad citronjuice
citronklyftor till garnering
Panering
2 ägg
4/5 dl vetemjöl
2 dl panko eller ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majsmjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skala 800 g blandade grönsaker, t ex rödbetor, färskpotatis, morötter, salladslök, majrovor och broccoli. Skär dem i grova bitar. Lägg alla grönsaker utom broccoli och salladslök på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk flytande matfett. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga i ugnen 25–30 minuter tills de är mjuka. Lägg på broccolin och salladslöken efter 20 minuter. Strö över lite hackad dill. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såsen är gudomlig.
Päivi
2017-05-26Har inte gjort fisken, men såsen var jättegod!!!
Helena
2013-02-25