Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterade laxbollar med chili och glasnudlar

Här är ett asieninspirerat recept på härliga, krispiga friterade laxbollar med chili och nudlar. Med chili och ingefära får laxbollarna en typisk asiatisk smak och tillsammans med glasnudlar blir det här en spännande och fulländad festmåltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten och sila av dem.
  2. Skär lax och paprika i strimlor. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin mycket fint. Blanda lax, paprika och chili med ingefära, olivolja, salt, peppar och vitlök.
  3. Blanda vetemjöl, vatten och äggula till en slät smet. Forma små bollar, ungefär som köttbullar i storlek. Låt dem bli lite knöliga och spretiga.
  4. Hetta upp oljan till ca 180°C, har du inte en fritös så använd en gjutjärnsgryta. Doppa laxbollarna i frityrsmeten och fritera dem, tre, fyra stycken åt gången.
  5. Servera bollarna med glasnudlarna och t ex sockerärter. Sweet chili passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket glasnudlar
  • 400 g laxfilé
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 1 klyfta hackad vitlök
Frityrsmet
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 äggula
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan