Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Friterad kladdkaka med glass och bär

Det osar frityr som aldrig förr på dessertfronten i USA. Från crunchiga cronuts till friterade cheesecakes. Här doppas det kanske svenskaste bakverk i har, kladdkakan, i frityrsmet. Toppa kalas med en kula vaniljglass och strössla med färska bär. Succén är ett frasigt faktum.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kladdkakan i frysen ca 2 timmar.
  2. Blanda frityrmixen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp frityroljan i en kastrull till 180°C.
  4. Doppa kladdkaksbitarna i frityrsmeten och lägg sedan ner i den heta oljan. Fritera tills de fått gyllene färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera genast med glass, chokladsås, marshmallows och färska bär.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt)
  • 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g)
  • ca 1 l frityrolja
Till servering
  • vaniljglass
  • chokladsås
  • marshmallows
  • färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer