Friterad kladdkaka med glass och bär

27
1
Friterad kladdkaka med glass och bär

Det osar frityr som aldrig förr på dessertfronten i USA. Från crunchiga cronuts till friterade cheesecakes. Här doppas det kanske svenskaste bakverk i har, kladdkakan, i frityrsmet. Toppa kalas med en kula vaniljglass och strössla med färska bär. Succén är ett frasigt faktum.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Friterad kladdkaka med glass och bär

Ingredienser

4 portioner
4
bitar kladdkaka (köpt eller hembakt)
1/2
påse frityrpulver (à ca 65 g)
ca 1 l
frityrolja

Till servering

vaniljglass
chokladsås
marshmallows
färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar)

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Anna

7/10/2020

Otroligt dekadent dessert, men så god!

Testa liknande recept