Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pommes

Dubbelfriteringen är knepet som gör hemgjorda pommes frites till de absolut godaste. Servera till korv, hamburgare eller en grillad köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bakpotatisarna i 1 1/2 cm tjocka stavar. Lägg dem i kallt vatten ca 30 minuter. Häll av och låt rinna av väl. Torka dem torra med en kökshandduk.
  2. Hetta upp frityroljan i en fritös/ kastrull till 140°C.
  3. Lägg i hälften av potatisen och fritera 5 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa med resterande potatis.
  4. Lägg stavarna på en bricka och ställ in i kylen, gärna över natten, det drar ut vätska.
  5. Ta fram potatisen så att den blir rumsvarm.
  6. Hetta upp fritösen/kastrullen med olja till 180°C och fritera
    2–3 minuter, tills stavarna är gyllenbruna. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera genast.
  7. Pommes passar som tillbehör till bl a korv och bearnaisesås, se recepten Hemgjord rödvinsmarinerad korv och Bearnaisesås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

OBS! Fritera försiktigt.
Använd en kastrull med höga kanter (om du inte har en fritös) och ställ den på någon av spisens innersta plattor, så att risken för vältning och stänk minimeras. Ha lock till hands. Se till att inga barn är i närheten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar (4 st motsvarar ca 1,2 kg)
  • ca 1 1/2 l frityrolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan