Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chips av aubergine och zucchini

Snabblagat och gott recept på lyxigt snacks i form av chips gjorda av grönsakerna aubergine och zucchini. Skär tunna skivor och fritera i olja. De knapriga, salta chipsen blir gudomligt goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och torka aubergin och zucchini. Skär dem i tunna skivor.
  2. Lägg ut skivorna på ett hushålspapper. Strö på lite salt och låt dem ligga ca 5 minuter. Torka av vätskan som bildats.
  3. Vänd skivorna i majsstärkelse.
  4. Hetta upp oljan i en liten stekpanna till 140-150°C.
  5. Fritera zucchini- och aubergineskivorna några i taget, tills de har blivit gyllenbruna och stela.
  6. Låt rinna av på hushållspapper. Salta över ordentligt och skaka om. Lägg upp på ett fat med en servett under.

Tips

Servera chipsen i en sallad eller till grillad bläckfisk med aioli.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • salt
  • maizena majsstärkelse
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?