Blomkålstempura med korianderdipp

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Blomkålstempura med korianderdipp

Friterad blomkål på japanskt vis med tempurapanering är ett uppskattat tilltugg. Servera den nyfriterade blomkålen med en korianderdipp med asiatiska smaker. Den krispiga tempurapaneringen fungerar fint för fritering av fler sorters grönsaker som t ex broccoli och zucchini.

Blomkålstempura med korianderdipp

Ingredienser

4 portioner

Korianderdipp

1   kruka koriander
1/2   röd peppar
1 dl  japansk soja
1/2 dl  risvinäger
1/2 dl  mirin

Tempura

ca 800 g  blomkål
1   ägg
1 dl  majsstärkelse
1 dl  vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl  iskallt vatten
olja till fritering

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett28.9 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47.9 g
Protein9.1 g

Testa liknande recept

Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Japansk fondue
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurk- och blomkålssallad
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Okonomiyaki med bukettblomkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga