Blomkålstempura med korianderdipp

4
0
Blomkålstempura med korianderdipp

Friterad blomkål på japanskt vis med tempurapanering är ett uppskattat tilltugg. Servera den nyfriterade blomkålen med en korianderdipp med asiatiska smaker. Den krispiga tempurapaneringen fungerar fint för fritering av fler sorters grönsaker som t ex broccoli och zucchini.

Skriv ut
Blomkålstempura med korianderdipp

Ingredienser

4 portioner

Korianderdipp

1
kruka koriander
1/2
röd peppar
1 dl
japansk soja
1/2 dl
risvinäger
1/2 dl
mirin

Tempura

ca 800 g
blomkål
1
ägg
1 dl
majsstärkelse
1 dl
vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl
iskallt vatten
-
olja till fritering

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2095 KJ / 500 kCal
Fett 28.9 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 47.9 g
Protein 9.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept