Blomkålstempura med korianderdipp
Friterad blomkål på japanskt vis med tempurapanering är ett uppskattat tilltugg. Servera den nyfriterade blomkålen med en korianderdipp med asiatiska smaker. Den krispiga tempurapaneringen fungerar fint för fritering av fler sorters grönsaker som t ex broccoli och zucchini.
Ingredienser
4 portioner
Korianderdipp
1 kruka koriander
1/2 röd peppar
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin
Tempura
ca 800 g blomkål
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl iskallt vatten
olja till fritering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett28.9 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47.9 g
Protein9.1 g
Kommentarer