Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Cha gio kallas dessa friterade vietnamesiska vårrullar som här fylls med tofu, ostronskivling och vattenkastanj. De krispiga rullarna kan serveras som förrätt eller som en del av en större måltid tillsammans med en smakrik dippsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 schalottenlök
1 msk rapsolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad röd peppar (chili)
1 dl japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk finriven ingefära
3/4 msk strösocker
ca 250 g naturell fast tofu
100 g vattenkastanjer
2 salladslökar
150 g ostronskivling
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 smulad grönsaksbuljongtärning
ca 20 rispapper
ca 10 dl rapsolja till fritering
Till servering
sallad
färska örter (t ex mynta, koriander, thaibasilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad och örter till servering.
Energi1864 KJ / 443 kCal
Fett18 g
Salt8 g
Kolhydrater58 g
Protein12 g
Kommentarer
Gick isär så fort jag lade dom i oljan, tråkigt
Emelie
2023-05-18Hej Emelie! Vad tråkigt att höra. Vi har nu förtydligat i receptet att du ska vika in kanterna innan du rullar dem till en rulle. Hoppas att du vill göra dessa igen! Hälsingar Elina
Redaktionen
2023-05-23Goda!
Vendela
2023-04-27