Tempura med grönsaker

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Tempura med grönsaker

Tempura är krispiga friterade grönsaker som till exempel paprika, morot och zucchini. De friterade grönsakerna doppar du i smaskig dippsås. Utmärkt att ha som snacks på mingelpartyt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Tempura med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1   grön paprika
1   morot
1   rödlök
10 cm  zucchini och/eller hälften så lång bit aubergine
olja till fritering

Frityrsmet

1   äggula
1 dl  kallt vatten
1 dl  vetemjöl + mjöl att vända grönsakerna i

Gör så här

Tips

Dippsås: Blanda 3 dl vatten, 1 påse (ca 2 tsk) dashipulver, 3 msk japansk soja och 2 msk mirin i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. Bjud finriven rättika och ingefära vid sidan om så att var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. (Tipstexten är avsedd för 4 port.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Tempurasmeten väldigt enkel. MEN jag kryddade den med salt och peppar och vitlökspulver. Kan nog även behöva lite chilipulver. Smeten är helt smaklös men väldigt lätt att använda.

Agneta

2017-03-20

Testa liknande recept

Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinifries
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade indiska mannagrynssnacks
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastakroketter med citron- och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Zucchinibollar
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga