Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tempura med grönsaker

Tempura är krispiga friterade grönsaker som till exempel paprika, morot och zucchini. De friterade grönsakerna doppar du i smaskig dippsås. Utmärkt att ha som snacks på mingelpartyt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala/ansa grönsakerna. Skär paprikan i 1-2 cm breda strimlor. Skär moroten i 1/2 cm tjocka stavar. Skär löken i 1/2 cm tjocka skivor, zucchinin i cm-tjocka stavar och auberginen i cm-tjocka skivor.
  2. Hetta upp oljan till 170°C.
  3. Frityrsmet: Rör snabbt ihop frityrsmeten, den ska INTE bli helt slät.
  4. Vänd de skurna bitarna i mjöl. Doppa dem sedan slarvigt i frityrsmeten, det ska vara ett tunt lager. Fritera i ca 1 minut. Obs! Lägg inte ner för mycket åt gången i oljan. Ta upp och lägg det friterade på papper att rinna av.
  5. Lägg upp i en korg e d med papper i botten. Doppa det friterade i lite dippsås.

Tips

Dippsås: Blanda 3 dl vatten, 1 påse (ca 2 tsk) dashipulver, 3 msk japansk soja och 2 msk mirin i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. Bjud finriven rättika och ingefära vid sidan om så att var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. (Tipstexten är avsedd för 4 port.)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grön paprika
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 10 cm zucchini och/eller hälften så lång bit aubergine
  • olja till fritering
Frityrsmet
  • 1 äggula
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl vetemjöl + mjöl att vända grönsakerna i
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer