Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås

Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås är ett gott och oväntat recept som passar att servera till ris och sallad. Såsen innehåller bland annat fransk senap och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj blomkålen. Bryt eller skär den i små buketter.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och mineralvatten. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
  3. Blanda äggula, senap, basilika och kryddor i en skål. Vispa i oljan lite i taget med en elvisp. Rör i gräddfilen. Ställ såsen kallt.
  4. Doppa blomkålsbuketterna i smeten. Fritera dem i frityrolja i 180°C tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera blomkålen nyfriterad med såsen, ris och sallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • frityrolja
Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 dl mineralvatten
  • 1 äggvita
Sås
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 dl olja
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3140 kJ / 750 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer