Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås
![Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13248/cf_259/friterade_blomkalsbuketter_med_kryddig_sas.jpg)
Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås är ett gott och oväntat recept som passar att servera till ris och sallad. Såsen innehåller bland annat fransk senap och basilika.
![Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13248/cf_259/friterade_blomkalsbuketter_med_kryddig_sas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
frityrolja
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/4 dl mineralvatten
1 äggvita
Sås
1 äggula
1 msk fransk senap
2 msk finhackad basilika
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl olja
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3140 KJ / 750 kCal
Fett37 g
Kommentar
Friterat är gott. Ännu godare om man blandar olika grönsaker att fritera, tex svamp, broccoli. Såsen var ju i princip majonäs. Skoj med egen majonäs, javisst, men det borde kanske framgå bättre.
Karin
2005-04-18