Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtkryddade potatischips

Dessa hemmagjorda potatischips kommer att uppskattas av dina gäster! Fritera de tunna potatisskivorna och strö över salt, gräslök och de finhackade örtkryddorna- servera chipsen med någon härlig dipsås på gräddfilsbas!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisarna i så tunna skivor som möjligt. Lägg i kallt vatten och ställ i kylen 1 timme. Häll av och torka skivorna väl.
  2. Hetta upp olja till 160-180°C i en gryta eller djup panna. Fritera potatisen, lite i taget. Det tar 3-5 minuter.
  3. Låt chipsen rinna av och svalna på hushållspapper. Strö över salt och finhackade örtkryddor, samt ev svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 msk finhackade örtkryddor
  • gräslök
  • dill
  • salt
  • ev svartpeppar
Lägg till i inköpslistan