Friterad spätta med limesås

22
4
Friterad spätta med limesås

Att fritera blir alltid gott och du måste inte ha en fritös för att göra det. Gör en frityrsmet, vänd spättan i den och fritera. Såsen slänger du ihop med lime, fiskbuljong och crème fraiche. Friterad spätta med limesås smakar bäst med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Friterad spätta med limesås

Ingredienser

4 portioner
500 g spättafilé
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl vatten eller öl
olja

Limesås

2 lime
1 msk margarin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl crème fraiche
salt och peppar

Till servering

800 g kokt potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majsmjöl. Välj vatten eller glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ewa

2006-09-10

Jag lagade den inkokta laxen och bjöd denna limesås till. Otroligt gott och välsmakande!!

Catarina

2006-04-11

jättegott, till och med sonen 7 år gillade det

Karin

2004-04-18

MUMS MUMS!!!! Rekommenderas varmt!