Cannoli

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Cannoli

Sicilianskt bakverk i form av rör, som friteras och sedan fylls med krämig ricotta som smaksatts med choklad och apelsinskal. Kombinationen krispiga rån med den krämiga fyllningen gör dessa bakverk underbart goda. Njut gärna med en god kopp kaffe.

Cannoli

Ingredienser

ca 30 st
440 g  vetemjöl (440 g motsvarar ca 7 dl)
2 msk  strösocker
1 tsk  mald kanel
1 tsk  kakao
1/2 tsk  salt
1 krm  vaniljpulver
75 g  rumstempererat smör
1 msk  vitvinsvinäger
1 dl  marsalavin
2   ägg
1   äggula (spara vitan till pensling)
10   cannolirör av metall (att linda degen runt)
10 dl  olja (till fritering)

Fyllning

1 kg  ricottaost
4 dl  florsocker
200 g  mörk bakchoklad (55 %)
finrivet skal av 2   apelsiner

Till garnering

florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Tips

De friterade rören går bra att frysa innan de är fyllda med krämen. Gärna en lufttät bunke med lock så att de inte går sönder i frysen.
Cannolin håller även i kylen ett par dagar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi923 KJ / 221 kCal
Fett10 g
Salt0.23 g
Kolhydrater25 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tortellini med ricottaost
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Trillingnöt
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ricotta- och spenatfylld pasta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordnötskrokant med choklad och marshmallows
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladdoppade saffranskulor
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga