Hoppa till sidans innehåll

Vi vet inte med er men jösses vad sugna vi är på sötsaker just nu. Kolasnittar, kladdkaka, kanelbullar eller en klassisk men orimligt god havrekaka. Här listar vi 12 recept på det som vi tror att du kanske är sugen på att baka och äta upp i ett naffs.

Elin Nordström

 • Kolakakor

  Kolakakor, kolasnittar eller livets mening - välj själv namn på den här kaksmulan! Med en blandning av smör, socker och sirap får kakorna seg och härlig konsistens och gör det till trefikats heliga graal.

  - Kolakakor

  Spara

 • Kladdkakemuffins banan & choklad

  En variant på kladdkaka och kladdmuffins som kommer att ta dig med storm! Den hemliga ingrediensen? Bananskivor nedtryckta i muffinsmeten. Resultatet blir en genialisk kombination av banan och ljuvligt kladdig choklad.
  Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.

  - Kladdkakemuffins banan & choklad

  Spara

 • Tigerkaka

  Bara tanken på att få skrapa ur två olika skålar med smet gör en ju lycklig ända in i själen. Tigerkakan gör detta möjligt och slutresultatet blir en saftig och otroligt god sockerkaka med chokladinslag.

  - Tigerkaka

  Spara

 • Saftig sockerkaka

  Om du gillar tanken på att äta kaka men inte på att stå och baka i timmar så är sockerkakan sötsaken för dig. Om du känner livet i dig kan du pimpa den med lite bär eller en klick grädde. Eller så äter du den bara rätt upp och ner. Inga krusiduller.

  - Saftig sockerkaka

  Spara

 • Chokladbollar med brynt smör

  Vad är det med chokladbollar som gör dem så ORIMLIGT goda? Kanske att dessa raringar innehåller... håll i er nu... BRYNT SMÖR.

  - Chokladbollar med brynt smör

  Spara

 • Kärleksmums

  Om du är riktigt sötsugen är ett hett tips att baka något gott i en långpanna och ett perfekt långpannebak är kärleksmums.

  - Kärleksmums

  Spara

 • Kanelbullar med kardemumma

  Vi fortsätter på långpannespåret och tipsar om att baka kanelbullar i just långpanna. Här har vi adderat lite kardemumma bara för att det är så himla gott!

  - Kanelbullar med kardemumma

  Spara

 • Klassiska schackrutor

  Den bästa typen av schack kommer i en ruta och görs på mördeg. De är också otroligt enkla att baka så när du sitter i soffan och drabbas av sötsugspanik så är dessa sötnosar dina go to-kakor.

  - Klassiska schackrutor

  Spara

 • Vaniljhjärtan i långpanna

  Den här varianten på vaniljhjärtan vill vi gifta oss och leva lyckliga med i alla våra dagar. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. Ja vi tager denna kaka att älska i nöd och lust.

  - Vaniljhjärtan i långpanna

  Spara

 • Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

  Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.

  - Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

  Spara

 • Silviakaka

  Lite av kakornas superkändis för tillfället. Många bakar den och så bakar de den igen för att sedan aldrig baka någonting annat. Så god är silviakakan. Om vi fick välja skulle vi vilja sova på en långpanna fylld med kokosflingor och vaniljdoftande glasyr i all evighet.

  - Silviakaka

  Spara

 • Nötig tosca i långpanna

  Vi kommer fortsätta att tjata om långpannebak tills ni också förstår storheten i att baka på det sättet. Den här toscakakan har ett segsött och knaprigt täcke med såväl salta jordnötter som grovhackade valnötter.

  - Nötig tosca i långpanna

  Spara