Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Blondies med hallon

Baka en ljuvligt kladdig vit brownie med hallon. Visste du att brownie med vit choklad kallas blondies? Blondien ska vara lite rinnig i mitten när den kommer ut från ugnen och får sedan stelna till sig i kylen. Med både hallon, choklad och citron i smeten blir blondien både söt och syrlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält.
  3. Vispa ihop ägg, socker, citronskal och vaniljsocker. Vänd ner chokladsmöret och mjölet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25 x 25 cm (för 10-12 bitar) och tryck ner hallonen. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter. Kakan ska vara kladdig.
  4. Låt svalna helt och låt gärna stelna i kylen innan du skär den i bitar.
  5. Förvara i kylen.
  6. Vid servering: Toppa gärna med färska bär och florsocker vid servering.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 10-12
  • 150 g smör
  • 150 g hackad vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
  • ca 2 dl färska hallon
Vid servering
  • 1 dl färska bär
  • 1/2 tsk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1427 kJ / 341 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer