Kladdkakecookies
Älskar du också kladdkaka? Då måste du prova dessa ljuvliga mjuka och enkla kladdkakecookies – chokladkakor med en kladdig mitt. Toppa med flingsalt som gifter sig utmärkt med den mörka chokladen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
16 kakor
100 g mörk choklad (70%)
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 ägg
flingsalt
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.
Gör så här
Tips
Kakorna går bra att frysa med bakplåtspapper mellan varje lager.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi gjorde dessa i 25 st små muffinsformar. Gräddade i 12 minuter. De blev inte alls klara, fortfarande helt genomkladdiga, som smet.
Josefin
2023-10-14Mycket goda med härlig chokladsmak Använde små muffinsformar
Birgitta
2023-08-02Älskar dessa
Anne
2023-05-12