Kladdkakecookies

80
10
Kladdkakecookies

Älskar du också kladdkaka? Då måste du prova dessa ljuvliga mjuka och enkla kladdkakecookies – chokladkakor med en kladdig mitt. Toppa med flingsalt som gifter sig utmärkt med den mörka chokladen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kladdkakecookies

Ingredienser

16 kakor
100 g mörk choklad (70%)
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 ägg
flingsalt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.

Gör så här

Tips

Kakorna går bra att frysa med bakplåtspapper mellan varje lager.

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Agneta

2022-02-19

Galet goda!!! Använde folieformar så de flöt inte ut. Perfekt!!

Helen

2022-02-13

Man bör använda två plåtar. Mina flöt ut över hela plåten. Blev inte som på bilden precis…

Marika

2022-01-31

Jättegoda. Vi minskade sockret till 1,5 dl, Kommer kanske prova att dra ner till 1 dl nästa gång. Vi tryckte till smet-bollarna litegrand och de var inne två-tre minuter längre. 150 grader varmluft så vi fick in båda plåtarna samtidigt.

Testa liknande recept

Pizookie
Glassandwich
Chokladmoussetårta
Påsktårta med hallon
Chocolate chip cookies
Operabakelse