Kolakakor

4604
126
Kolakakor

Jättemumsiga och lättbakade kolakakor som gillas av alla! Med en blandning av smör, socker och sirap får kakorna seg och härlig konsistens. Passar utmärkt till både saft och kaffe.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Kolakakor

Ingredienser

30 stycken
100 g
smör
1 dl
socker
1 msk
vaniljsocker
1 msk
sirap
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smöret till mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4604

Kommentarer

Ann-kristin

2021-09-20

Så lätta att baka och då vansinnigt goda. Har fått mycket beröm. Anki

Ulrika

2021-08-20

Så goda och så enkla att baka! Gjort receptet flera gånger och aldrig varit några problem degen. Hackar ibland i mörk choklad i degen, då blir det ännu godare!

Simon

2021-08-15

Smakar som de ska om man även adderar 0.5 - 1 tsk ingefära :-) Till er som har svårt att få dem sega; det är ingen exakt vetenskap utan man behöver lära sig att känna in sitt bak. Mina blir alltid sega och då: - Använder jag vanligt kärnvetemjöl - Kör sirap på frihand, tar nog lite mer än receptet - Gräddar tills kakorna börjar bli bruna på kanterna, men fortfarande är bleka i mitten. Kan ta både kortare och längre tid än 10-12 min. - Låter dem svalna några minuter innan jag snittar med vass kniv - Låter dem sedan ligga ett par timmar innan servering

Näringsvärde per portion

Energi 239 KJ / 57 kCal
Fett 3 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 7 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept