Silviakaka

1109
83
Silviakaka

Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!

Silviakaka

Ingredienser

30 bitar

Kaka

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 msk smör eller margarin (till formen)

Glasyr

250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor

Garnering

1 dl kokos

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1109

Kommentarer

Johanna

2022-11-20

Glömde även att nämna att man sticker även små hål i kakan medans den är varm. Häll på glasyren innan kakan har svalnat då den fortfarande är ljummen. Då blir kakan saftig!

Johanna

2022-11-20

Ta bort sockret i glasyren helt och hållet! Tillsätt endast florsocker ca 2-3 dl) tills du får en lagom och härlig konstisens. Det är enbart florsocker som passar till en bra silviakaka och inget socker alls. Prova, och ni kommer aldrig vilja ha socker i eran glasyr igen.

Hanna

2022-11-19

Detta recept är toppen att utgå ifrån! Gör i stor ugnsform och tar bort 1dl socker ut smeten o 0,5dl ur glasyren, o den är fortfarande söt! Älskar kladd så att det blir mkt glasyr är inget jag klagar på :)

Näringsvärde per portion

Energi 824 KJ / 197 kCal
Fett 10 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 25 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden