Silviakaka
Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!
Ingredienser
30 bitar
Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 msk smör eller margarin (till formen)
Glasyr
250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
1 dl kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi824 KJ / 197 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
I min familj är det tradition med denna goda kaka! Däremot så byter vi alltid ut kokosen mot krossad daim! Det blir fantastiskt smaskigt!
Linda
2024-11-23Lättläsligt och gör det möjligt för en ovan att baka. Dock så har jag insett att Silviakakan från barndomen inte är en äkta Silviakaka. Men jag önskar att den vore det. För det där knastret av osmält socker i glasyren är störande. Skippar därför originalreceptet på glasyren. 50 g rumsvarmt smör 4 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 msk citronjuice 100 g färskost (cream cheese)
Josefine
2024-10-06Har gjort den här flera gånger på äldreboendet jag jobbar på, den blir superbra och uppskattas alltid av de äldre <3
Samuel
2024-08-09