Silviakaka

Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!

Ingredienser
30 bitar
Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 msk smör eller margarin (till formen)
Glasyr
250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
1 dl kokos
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi824 KJ / 197 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
Varför smörja bakplåtspappret, det är ju redan smörjt. Annat skulle det vara om man använder sig av smörgåspapper. Jag ser att fler har frågat samma fråga men inte fått svar
Marie
2023-12-04Hej Marie och Victoria! Eftersom det inte är något fett i kakan så är risken att den fastnar lite och vi har då valt att smörja bakplåtspappret så att kakan släpper bättre. Lycka till med kakan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-06Varför smörja bakplåtspappret?
Victoria
2023-12-04Ta 200 g smör Nesta gång plus göra lite små hål kakan innan man lägger på glasyren då blir det perfekt mvh Petteri
Petteri
2023-09-21