Silviakaka
![Silviakaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186599/cf_259/silviakaka.jpg)
Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!
![Silviakaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186599/cf_259/silviakaka.jpg)
Ingredienser
30 bitar
Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
1 msk smör eller margarin (till formen)
Glasyr
250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
1 dl kokos
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi824 KJ / 197 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
Bästa silviakaks-receptet. Mängden är nästan exakt en långpanna. 22 minuters gräddning i min ugn.
Sofia
2024-07-26Testade detta recept. Allt funkade kanon trots jag körde i undre ugnen som brukar va lite mer svårbakad. Glasyren var inga problem om man väljer att lägga lite energi och faktiskt röra runt den. Tack för receptet och nu återstår bara provsmaket innan fika.
Kristoffer
2024-07-14Nej, det här receptet var inte bra. Smeten var lös och behövde 40 min i ugnen för att stelna. Glasyren gick inte ihop sig utan skiktade sig i kastrullen med ett lager socker i botten och ett lager smör ovanpå. Försökte koka ihop det i 5 min men utan resultat. Äggulorna blev bara klumpar i glasyren. Har inte smakat än men kommer att välja andra recept istället. Tyvärr.
Karolina
2024-07-08