Red velvet crumble cookies

Baka red velvet crumble cookies, härligt mjuksega med vit choklad och rikligt med len färskostfrosting som är lika goda som snygga. Färgen kommer från röd pasta- eller geléfärg, och de är perfekta att bjuda på till Alla hjärtans dag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
16 st
225 g rumstempererat smör
3 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
ca 3 tsk röd pasta eller gelfärg (t ex från Dr Oetker eller Wilton) se tips.
2 msk kakao
7 1/2 dl vetemjöl (7|1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1/2 tsk salt
2 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
150 g vita chokladknappar
Frosting
200 g cream cheese färskost (rumstempererad)
100 g smör (rumstempererat)
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
Garnering
1/2 dl frystorkade hallon
Gör så här
00:08:00
00:11:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringvärdet är räknat utan frystorkade hallon.
Energi2108 KJ / 503 kCal
Fett24 g
Salt0.7 g
Kolhydrater66 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Står 200 st cream cheese istället för 200 gram gissar jag :)
Anika
2025-01-28Tack Anika! Ja, exakt rätt! Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-28Hej! Jag behöver göra dessa glutenfria. Kan jag använda annat mjöl och i så fall hur mycket?
Lena
2025-01-27Hej Lena! Vi har inte testat att baka dessa på nåt annat än vetemjöl, men jag gissar att du kan byta vetemjölet rakt av mot glutenfri mjölmix? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-27Superenkelt recept. Jättefina kakor. Använde pastafärg från Wilton!
Ayda
2025-01-24