Chocolate chip cookies
![Chocolate chip cookies](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238872/cf_259/chocolate_chip_cookies.jpg)
Chocolate chip cookies, en klassisk amerikansk kaka med fina chokladbitar i. Använd mörk bakchoklad, smör och farinsocker och dina chokladkakor kommer bli precis så segmjuka inuti som du önskar.
![Chocolate chip cookies](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238872/cf_259/chocolate_chip_cookies.jpg)
Ingredienser
18 st
200 g mörk bakchoklad
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 3/4 dl brunt farinsocker
1 ägg
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per cookie.
Gör så här
Tips
Det går bra att använda chokladknappar istället för choklad i bit. Gör gärna en dubbel sats av degen och frys in halva. Bara att ta fram och skiva upp och grädda när det kommer spontana fikabesökare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi953 KJ / 228 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater25 g
Protein2 g
Kommentarer
Enkelt recept. Gjorde mindre kakor vilket gjorde dom krispiga.
Berit
2024-07-16Gjorde dessa kakor mjökproteinfria. Barnens betyg, de godaste kakorna de ätit! Kakorna flöt ut mycket, nästa gång ska jag följa råden i kommentarerna och låta degen vila längre i kylen.
Ida
2024-06-09Riktigt bra recept, enkelt att följa. Dock är smeten riktigt smörig, men det blir nästan alla smeter. Jag använde steksmör, funkar lika bra som vanligt baksmör men gör det kanske lite oljigare/smörigare. Det blir mycket smet och räcker till många kakor. Rekommenderar starkt!
Emelie anna
2024-06-09