Vore det inte gott med en krämig cheesecake just nu? Mmmh-mmh! Låt dig förföras av olika sju sorters cheesecakes, smaksatta med bär och frukter. Här finns något för alla!
TIps! Här hittar du fler goda
recept på cheesecake!
Text: Stephanie Johansson
Dela med vänner
7 varianter av cheesecake
1. Cheesecake med citron och mynta
104
24
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Ingen tackar väl nej till en bit cheesecake med citronsyrligt blåbärstäcke. Den här går snabbt att göra och kräver ingen ugn. På bilden är cheesecaken bakad i en avlång form men här är receptet anpassat till en vanlig rund form med löstagbar kant.
Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.
En lätt variant av recept på varm cheesecake med smak av citron och jordgubb. Jordgubbscheesecaken gör du av bland annat digestivekex, färskost, ägg och citron. Garnera efterrätten med jordgubbar!
Gör din egen sandwichglass i form. Mellan digestivelocken finns den ljuvligaste blåbärscheesecaken som du inte behöver någon glassmaskin för att lyckas med. Bara att skära upp i bitar och servera till fikasugna barn och vuxna.
Cheesecake och galette i ett – det bästa av två världar. Krämig färskost och syrliga bär på söt pannkaka. Den här bäriga desserten tillagas i ugnen och serveras till fördel med en god glass.
Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.