Låt oss prata om tofu! Detta sojabaserade proteinpaket är helt fenomenalt att steka, grilla, panera, marinera med mera. Här får du våra bästa tillagningstips plus 9 goda tofurecept!
Tips: alla våra
recept med tofu.
Vi går igenom steg för steg hur du får till en supergod tofu. Enkla tips för att få det bästa resultatet!
Du får god konsistens och smak om du pressar vätska ur tofun innan tillagning. Skär tofun i skivor, svep in i hushållspapper eller ren handduk och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ungefär 20-30 min.
Skär i mindre bitar och stek i olja tills tofun får gyllene stekyta. Strö över en nypa salt eller en skvätt soja, men den är riktigt god helt utan smaksättning också.
Recept på stekt tofu
Blanda önskad marinad, skär tofun i mindre bitar och låt marinera i cirka 20-30 minuter.
Recept på goda marinader
Fast tofu är perfekt att grilla då den håller formen bra. Marinera tofun i förväg och trä på spett eller grilla som den är i större bitar. Grilla tofun tills den fått fin färg.
Recept på grillad tofu
Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Doppa tofuskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek sedan gyllenbrun i olivolja.
Recept på panerad tofu med rostade rotfrukter
Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Panera i potatismjöl. Hetta upp frityrolja till 180°C i en kastrull med höga kanter. Fritera några tofubitar åt gången i 5–6 minuter och låt rinna av på hushållspapper.
Recept på friterad tofu
Blir det tofu över kan man förvara den i dess ask eller i en burk med lock i lite friskt vatten. Öppnad tofu håller ca 1 vecka i kylskåp, sedan kan du förvara i frysen.
Vi har samlat 9 tofurecept som bara väntar på att du ska testa dom! En salig blandning av nytänkande klassiker och mycket annat gott.