Veganska fiskpinnar

21
8
Veganska fiskpinnar

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Skriv ut
Veganska fiskpinnar

Ingredienser

4 portioner

Remouladsås

1 msk
hackad kapris
1/4 dl
hackad färsk dill
2 dl
växtbaserad majonnäs
1 tsk
citronjuice
3 msk
bostongurka
1/2 tsk
gul curry
-
salt
-
vitpeppar
1
nypa socker

Fiskpinnar

2
paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl
ströbröd
4 1/2 dl
vetemjöl
1/2 dl
färsk hackad dill (valfritt)
2 msk
tångcaviar (valfritt)
1 msk
ljus sojasås
juice från 1/2
citron
-
salt
-
peppar
2 dl
havredryck
-
rapsolja till stekning

Till servering

500 g
fast potatis
2 dl
frysta ärtor

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Jessica

9/9/2020

Ni skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)

Redaktionen ICAse

9/15/2020

Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina

Lanfranco

6/16/2020

Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊

Redaktionen ICAse

6/16/2020

Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika

Magda

4/16/2020

Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås

Testa liknande recept