Veganska fiskpinnar
Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!
Ingredienser
4 portioner
Remouladsås
1 msk hackad kapris
1/4 dl hackad färsk dill
2 dl växtbaserad majonnäs
1 tsk citronjuice
3 msk bostongurka
1/2 tsk gul curry
salt
vitpeppar
1 nypa socker
Fiskpinnar
2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl ströbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
2 msk tångcaviar (valfritt)
1 msk ljus sojasås
juice från 1/2 citron
salt
peppar
2 dl havredryck
rapsolja till stekning
Till servering
500 g fast potatis
2 dl frysta ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ni skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)
Jessica
2020-09-09Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-15Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊
Lanfranco
2020-06-16Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-16Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås
Magda
2020-04-16