Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Veganska fiskpinnar

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskpinnar: Skär tofubitarna i två tjocka skivor och lägg skivorna i press i 30 min för att få dem fastare.
  2. Skiva tofun i smala skivor som liknar fiskpinnar.
  3. Ställ upp två skålar, en med ströbrödet och en med 3 dl mjöl (för 4 port).
  4. Blanda hackad dill, tångrom, resten av mjölet, sojasås, citronjuice, salt, peppar och havremjölk i en djup tallrik.
  5. Doppa tofun först i mjölet, sen försiktigt i den blandade smeten, sen i ströbrödet och låt sedan vila på en tallrik någon minut. Upprepa tills all tofu är panerad.
  6. Värm upp en stekpanna med rikligt med rapsolja.
  7. Stek tofupinnarna tills de är gyllenbruna på ena sidan, rör dem så lite som möjligt så du inte förstör paneringen.
  8. Vänd dem och stek gyllenbruna på andra sidan också.
  9. Remouladsås: Hacka kapris och dill.
  10. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Låt stå i kylskåp en timme innan servering.
  11. Till servering: Servera med kokt potatis och kokta gröna ärtor.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Ingredienser

Portioner: 4
Fiskpinnar
  • 2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
  • 3 dl ströbröd
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
  • 2 msk tångcaviar (valfritt)
  • 1 msk ljus sojasås
  • juice från 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • 2 dl havredryck
  • rapsolja till stekning
Remouladsås
  • 1 msk hackad kapris
  • 1/4 dl hackad färsk dill
  • 2 dl växtbaserad majonnäs
  • 1 tsk citronjuice
  • 3 msk bostongurka
  • 1/2 tsk gul curry
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 nypa socker
Till servering
  • 500 g fast potatis
  • 2 dl frysta ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?