Veganska fiskpinnar

23
8
Veganska fiskpinnar

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Skriv ut
Veganska fiskpinnar

Ingredienser

4 portioner

Remouladsås

1 msk hackad kapris
1/4 dl hackad färsk dill
2 dl växtbaserad majonnäs
1 tsk citronjuice
3 msk bostongurka
1/2 tsk gul curry
salt
vitpeppar
1 nypa socker

Fiskpinnar

2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl ströbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
2 msk tångcaviar (valfritt)
1 msk ljus sojasås
juice från 1/2 citron
salt
peppar
2 dl havredryck
rapsolja till stekning

Till servering

500 g fast potatis
2 dl frysta ärtor

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott".

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Jessica

2020-09-09

Ni skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)

Redaktionen ICAse

2020-09-15

Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina

Lanfranco

2020-06-16

Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊

Redaktionen ICAse

2020-06-16

Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika

Magda

2020-04-16

Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås

Testa liknande recept