Veganska fiskpinnar

Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
8
Veganska fiskpinnar

Krispiga fiskpinnar är en klassiker på middagsbordet som är lätt att älska. Vi gör vår veganska variant på marinerad tofu som sedan paneras i panko och steks i olja. Servera med en hemmagjord remouladsås, ärtor och ett krämigt potatismos. Vegansk husmanskost i sitt esse!

Veganska fiskpinnar

Ingredienser

4 portioner

Remouladsås

1 msk hackad kapris
1/4 dl hackad färsk dill
2 dl växtbaserad majonnäs
1 tsk citronjuice
3 msk bostongurka
1/2 tsk gul curry
salt
vitpeppar
1 nypa socker

Fiskpinnar

2 paket marinerad fast tofu (à 250 g)
3 dl ströbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl färsk hackad dill (valfritt)
2 msk tångcaviar (valfritt)
1 msk ljus sojasås
juice från 1/2 citron
salt
peppar
2 dl havredryck
rapsolja till stekning

Till servering

500 g fast potatis
2 dl frysta ärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Ni skriver marinerad tofu, vilken sorts marinerad tofu, det finns ju olika på marknaden :)

Jessica

2020-09-09

Hej Jessica! Ursäkta sent svar. Valfri marinerad tofu funkar, dock ej silkestofu. Så det är bara att välja den som är din favorit! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-15

Skulle vilja veta hur man gör/blandar ”smeten” tack 😊

Lanfranco

2020-06-16

Hej Lanfranco! Vi har nu förtydligat smeten i punkt 6. Hoppas det gör det lättare att förstå receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-06-16

Sjukt gott!! Jag och min sambo är inte så förtjusta i tofu men vi försöker verkligen! Detta var 5 stjärnor från oss båda! :) Vi äter dock ägg så det blev färdig sås

Magda

2020-04-16

Testa liknande recept

Vegansk fiskgratäng med tofu
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar
Betyg 4.3 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad tofu med potatismos, dillsås och ärter
Betyg 4.4 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frasig fisk med franska ärter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små rårakor med vegansk skagen
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga