Scrambled tofu (vegansk äggröra)
Med tofu istället för ägg gör du enkelt en vegansk variant på äggröra. Detta recept innehåller två ingredienser som är användbara i växtbaserad matlagning – kala namak (svart salt) och näringsjäst. Det går bra att ersätta dem med lite buljongpulver, men testa gärna, de bidrar med djup och fyllighet.
Ingredienser
4 portioner
5 medelstora schalottenlökar (eller 2 små gula lökar)
1 msk rapsolja
1/2 - 1 tsk mald gurkmeja
1/2 - 1 tsk kala namak (svart salt, kan uteslutas)
salt
peppar
600 g tofu (gärna medelhård)
2 dl havregrädde
2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
2 msk finhackade soltorkade tomater
Tillbehör
250 g valfri svamp
1 msk rapsolja
100 g svartkål eller grönkål
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 skivor surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1835 KJ / 435 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein21 g
Kommentarer
Detta gör vårt ofta. Snabbt, gott och bra innehåll!
Petra
2023-01-21Gott!
Nina
2020-11-08smarrig!!
Amelie
2019-09-11