Scrambled tofu (vegansk äggröra)

13
2
Scrambled tofu (vegansk äggröra)

Med tofu istället för ägg gör du enkelt en vegansk variant på äggröra. Detta recept innehåller två ingredienser som är användbara i växtbaserad matlagning – kala namak (svart salt) och näringsjäst. Det går bra att ersätta dem med lite buljongpulver, men testa gärna, de bidrar med djup och fyllighet.

Skriv ut
Scrambled tofu (vegansk äggröra)

Ingredienser

4 portioner
5
medelstora schalottenlökar (eller 2 små gula lökar)
1 msk
rapsolja
1/2 - 1 tsk
mald gurkmeja
1/2 - 1 tsk
kala namak (svart salt, kan uteslutas)
-
salt
-
peppar
600 g
tofu (gärna medelhård)
2 dl
havregrädde
2 msk
näringsjäst (kan uteslutas)
2 msk
finhackade soltorkade tomater

Tillbehör

250 g
valfri svamp
1 msk
rapsolja
100 g
svartkål eller grönkål
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
4
skivor surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde. Välj glutenfritt bröd

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Tips

Vill du ha en superkrämig scrambled tofu, använd silkestofu istället. Silkestofu innehåller mer vatten, så tillsätt lite mindre havregrädde eller ersätt den med havrebaserad färskost.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Nina

2020-11-08

Gott!

Amelie

2019-09-11

smarrig!!

Näringsvärde per portion

Energi 1835 KJ / 435 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 29 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept