Scrambled tofu (vegansk äggröra)

Betyg 5 av 5.
21 personer har röstat
3
Scrambled tofu (vegansk äggröra)

Med tofu istället för ägg gör du enkelt en vegansk variant på äggröra. Detta recept innehåller två ingredienser som är användbara i växtbaserad matlagning – kala namak (svart salt) och näringsjäst. Det går bra att ersätta dem med lite buljongpulver, men testa gärna, de bidrar med djup och fyllighet.

Scrambled tofu (vegansk äggröra)

Ingredienser

4 portioner
5 medelstora schalottenlökar (eller 2 små gula lökar)
1 msk rapsolja
1/2 - 1 tsk mald gurkmeja
1/2 - 1 tsk kala namak (svart salt, kan uteslutas)
salt
peppar
600 g tofu (gärna medelhård)
2 dl havregrädde
2 msk näringsjäst (kan uteslutas)
2 msk finhackade soltorkade tomater

Tillbehör

250 g valfri svamp
1 msk rapsolja
100 g svartkål eller grönkål
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 skivor surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Detta gör vårt ofta. Snabbt, gott och bra innehåll!

Petra

2023-01-21

Gott!

Nina

2020-11-08

smarrig!!

Amelie

2019-09-11

Näringsvärde per portion

Energi1835 KJ / 435 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Nötig morotssoppa med belugalinser
Betyg 4.5 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Taco med majsfritters och pico de gallo
Betyg 4.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pasta med tomat och kikärtor
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor
Betyg 4.6 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad tofu med paprikasalsa
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilihet tomatsås med tofu
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga