Smaken av bacon – salt, fett, rökigt, krispigt och jättegott – men i vegansk tappning. Testa göra egen vego bacon eller fejkon, här av tunt hyvlad morot! Passar såväl i hamburgaren som till brunchen.
Tips: kika in vår
veganska ersättningsguide.
Vi inspirerar dig att laga morotsbacon! Häng med steg för steg, vi berättar hur du gör. Vegobaconet har en rökig och god smak.
Vispa ihop 3 msk japansk soja, 2 msk neutral rapsolja, ½ msk lönnsirap, 1 tsk vitlökspulver, ½ tsk svartpeppar, 2 krm liquid smoke eller 1 tsk rökt paprikapulver.
Hyvla 2 stora morötter tunt längsmed, gärna med mandolin. Lägg i marinaden och blanda runt. Låt stå ca 30 minuter.
Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter på 175 °C, vänd efter halva tiden.
Servera gärna vegobacon tillsammans med scrambled tofu som vegansk brunchrätt.
Här har du tre rätter du kan servera med morotsbacon istället för till brunchen.