Kung pao tofu

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
11
Kung pao tofu

Kung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kung pao tofu

Ingredienser

4 portioner

Friterad tofu

ca 400 g  fast tofu
1/2 dl  majsstärkelse
1 l  frityrolja
4   port ris

Dressing

1 1/2 dl  vatten
1 msk  majsstärkelse
4 msk  japansk soja
1 1/2 msk  misopasta
2 msk  chinkiang- eller balsamvinäger
4 msk  strösocker
3   vitlöksklyftor
1 cm  ingefära
8   salladslökar
1   röd paprika
15   milda torkade små kinesiska chilifrukter eller färsk röd chili (15 torkade motsvarar 1-2 färska)
2 msk  rapsolja

Till servering

1 msk  mortlad sichuanpeppar
hackade jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i chinkiang vinägern och misopastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Super! Snabbt, gott enkelt 👍

Victor

2024-01-22

Hade ingen misopasta men blev supergott ändå!

Karl johannes

2023-11-13

Jättegott!

Rinni

2023-04-16

Testa liknande recept

Wok med nudlar, tofu och rostade sojabönor
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyllene knyten
Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tofusill med senap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga