Kung pao tofu
Kung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Friterad tofu
ca 400 g fast tofu
1/2 dl majsstärkelse
1 l frityrolja
4 port ris
Dressing
1 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
4 msk japansk soja
1 1/2 msk misopasta
2 msk chinkiang- eller balsamvinäger
4 msk strösocker
Grönsaker
3 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
8 salladslökar
1 röd paprika
15 milda torkade små kinesiska chilifrukter eller färsk röd chili (15 torkade motsvarar 1-2 färska)
2 msk rapsolja
Till servering
1 msk mortlad sichuanpeppar
hackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ica, jag ser inte att man kan köpa sichuanfrukter hos er, varken färsk eller torkad chilli. Bara pepparkorn. Har ni slutat sälja dessa?
Fredrik
2024-11-17Lätt recept att läsa... INTE. Hade 8 salladslökar i dressingen!!!
Gustav
2024-04-28Åh nej! Stackare! Nu har jag lagt in en rubrik över grönsakerna så att det inte händer igen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Super! Snabbt, gott enkelt 👍
Victor
2024-01-22