Kung pao tofu

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
12
Kung pao tofu

Kung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kung pao tofu

Ingredienser

4 portioner

Friterad tofu

ca 400 g  fast tofu
1/2 dl  majsstärkelse
1 l  frityrolja
4   port ris

Dressing

1 1/2 dl  vatten
1 msk  majsstärkelse
4 msk  japansk soja
1 1/2 msk  misopasta
2 msk  chinkiang- eller balsamvinäger
4 msk  strösocker

Grönsaker

3   vitlöksklyftor
1 cm  ingefära
8   salladslökar
1   röd paprika
15   milda torkade små kinesiska chilifrukter eller färsk röd chili (15 torkade motsvarar 1-2 färska)
2 msk  rapsolja

Till servering

1 msk  mortlad sichuanpeppar
hackade jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Lätt recept att läsa... INTE. Hade 8 salladslökar i dressingen!!!

Gustav

2024-04-28

Åh nej! Stackare! Nu har jag lagt in en rubrik över grönsakerna så att det inte händer igen. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-29

Super! Snabbt, gott enkelt 👍

Victor

2024-01-22

Hade ingen misopasta men blev supergott ändå!

Karl johannes

2023-11-13

Testa liknande recept

Wok med nudlar, tofu och rostade sojabönor
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofusill med senap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gyllene knyten
Betyg 2.5 av 5.
93 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wasabigurka med krispig purjolök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk fiskgratäng med tofu
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga