Kung pao tofu

Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
13
Kung pao tofu

Kung pao är en klassisk rätt från den kinesiska provinsen Sichuan med mycket krydda och hetta från chili, ingefära och den karismatiska sichuanpepparn. Här friteras tofu och wokas tillsammans med grönsaker, kryddor och en smakrik dressing och serveras med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Kung pao tofu

Ingredienser

4 portioner

Friterad tofu

ca 400 g fast tofu
1/2 dl majsstärkelse
1 l frityrolja
4 port ris

Dressing

1 1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
4 msk japansk soja
1 1/2 msk misopasta
2 msk chinkiang- eller balsamvinäger
4 msk strösocker

Grönsaker

3 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
8 salladslökar
1 röd paprika
15 milda torkade små kinesiska chilifrukter eller färsk röd chili (15 torkade motsvarar 1-2 färska)
2 msk rapsolja

Till servering

1 msk mortlad sichuanpeppar
hackade jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Ica, jag ser inte att man kan köpa sichuanfrukter hos er, varken färsk eller torkad chilli. Bara pepparkorn. Har ni slutat sälja dessa?

Fredrik

2024-11-17

Lätt recept att läsa... INTE. Hade 8 salladslökar i dressingen!!!

Gustav

2024-04-28

Åh nej! Stackare! Nu har jag lagt in en rubrik över grönsakerna så att det inte händer igen. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-29

Super! Snabbt, gott enkelt 👍

Victor

2024-01-22

Testa liknande recept

Misosoppa
Betyg 4.2 av 5.
92 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsgriljerad tofu
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad tofu med citron- och timjandressing
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga