Bánh mì med tofu
Prova den vietnamesiska baguetten banh mi – en asiatisk smakexplosion! Här har vi fyllt mackan med marinerad tofu som får sällskap av picklad morot och gurka, färsk koriander, majonnäs och chili.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
Marinerad tofu
230 g fast tofu
1/2 dl japansk soja
2 msk honung
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finriven ingefära
2 msk olja
2 morötter
1/2 gurka
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
2 krm salt
1 msk vatten
1 baguette
1 kruka koriander
ca 1 dl majonnäs
1 skivad spansk peppar (chili)
srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein11 g
Kommentarer
Jättegott! Brukar pickla rättika med morötterna för extra smak och har även i mer vatten än vad som står (1-2-3-metoden). Tofun marinerar jag som receptet men har även i lite hoisinsås, så blir det kladdigt och behöver inte marinera lika länge.
Livia
2024-02-20Gott men hade önskat att tofun hade tagit mer smak. Blir att låta den marinera längre nästa gång.
Sara
2024-01-06Var lat och rev morötterna och slantade gurkan på mandolin. Funkade toppen. Lite i underkant till fyra, nästa gång blir det mer av allt.
Simon
2023-08-29