Bánh mì med tofu

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
7
Bánh mì med tofu

Prova den vietnamesiska baguetten banh mi – en asiatisk smakexplosion! Här har vi fyllt mackan med marinerad tofu som får sällskap av picklad morot och gurka, färsk koriander, majonnäs och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Bánh mì med tofu

Ingredienser

4 portioner

Marinerad tofu

230 g fast tofu
1/2 dl japansk soja
2 msk honung
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finriven ingefära
2 msk olja
2 morötter
1/2 gurka
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
2 krm salt
1 msk vatten
1 baguette
1 kruka koriander
ca 1 dl majonnäs
1 skivad spansk peppar (chili)
srirachasås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Brukar pickla rättika med morötterna för extra smak och har även i mer vatten än vad som står (1-2-3-metoden). Tofun marinerar jag som receptet men har även i lite hoisinsås, så blir det kladdigt och behöver inte marinera lika länge.

Livia

2024-02-20

Gott men hade önskat att tofun hade tagit mer smak. Blir att låta den marinera längre nästa gång.

Sara

2024-01-06

Var lat och rev morötterna och slantade gurkan på mandolin. Funkade toppen. Lite i underkant till fyra, nästa gång blir det mer av allt.

Simon

2023-08-29

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillad tofu med paprikasalsa
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilihet tomatsås med tofu
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön bowl med tofu och cashewdressing
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsgriljerad tofu
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga