Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

63
0
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

Prova tofu på nytt sätt! Panera i potatismjöl och fritera tills tofun blir riktigt krispig. Lägg sedan den friterade tofun på grillen och servera med omsorgsfullt tillagad yakitorisås, kokt ris, srirachamajonnäs samt en syrlig sallad med morot och rättika.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

Ingredienser

4 portioner

Yakitorisås

3 dl japansk soja
2 1/2 dl rörsocker
1 dl sake
2 msk honung

Grillad tofu

2 förp fast tofu (à 270 g)
1/2 dl potatismjöl
2 l frityrolja

Sötsyrlig morots- och rättikssallad

2 morötter (à 100 g)
1/2 rättika (1/2 rättika motsvarar ca 250 g)
1/2 tsk salt
2 dl risvinäger
1 1/2 dl strösocker
1 msk japansk soja
1 msk vita sesamfrön

Chilimajonnäs

1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås

Till servering

3 dl ris
4 salladslökar
1/2 msk olivolja
vitkål

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs till chilimajon.

Gör så här

Tips

Det blir en stor sats yakitorisås, men såsen passar till mycket annat också. Spara i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3967 KJ / 948 kCal
Fett 405 g
Salt 57 g
Kolhydrater 118 g
Protein 206 g
Läs mer om näringsvärden