Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

62
0 Klimatsmart
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

Prova tofu på nytt sätt! Panera i potatismjöl och fritera tills tofun blir riktigt krispig. Lägg sedan den friterade tofun på grillen och servera med omsorgsfullt tillagad yakitorisås, kokt ris, srirachamajonnäs samt en syrlig sallad med morot och rättika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Tofuspett med chilimajo och yakitorisås

Ingredienser

4 portioner

Yakitorisås

3 dl
japansk soja
2 1/2 dl
rörsocker
1 dl
sake
2 msk
honung

Grillad tofu

2
förp fast tofu (à 270 g)
1/2 dl
potatismjöl
2 l
frityrolja

Sötsyrlig morots- och rättikssallad

2
morötter (à 100 g)
1/2
rättika (1/2 rättika motsvarar ca 250 g)
1/2 tsk
salt
2 dl
risvinäger
1 1/2 dl
strösocker
1 msk
japansk soja
1 msk
vita sesamfrön

Chilimajonnäs

1 dl
majonnäs
1 tsk
srirachasås

Till servering

3 dl
ris
4
salladslökar
1/2 msk
olivolja
-
vitkål

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs till chilimajon.

Gör så här

Tips

Det blir en stor sats yakitorisås, men såsen passar till mycket annat också. Spara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3967 KJ / 948 kCal
Fett 40.5 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 118 g
Protein 20.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept