Vårrullar med jordnötsdipp

14
1 Klimatsmart
Vårrullar med jordnötsdipp

Idag står det asiatiskt på schemat! Detta är en social och rolig rätt som delvis görs klar när ni sitter vid bordet. Börja med att förbereda jordnötsdippen och skär upp tofun och grönsakerna i stavar och strimlor. När ni sitter till bords doppar var och en sitt eget rispapper och gör sina egna vårrullar. Servera tillsammans med ris. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019

Vårrullar med jordnötsdipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Dipp

1 dl
vatten
1/2 dl
jordnötssmör
1/2 dl
sweet chilisås
3 msk
japansk soja

Vårrullar

230 g
tofu
2
morötter
2
avokador
1/2
påse salladslök (à 125 g)
180 g
färska böngroddar
30 g
färsk koriander

Vid bordet

12
ark rispapper
1 msk
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Marinera tofun i lite japansk soja i några minuter för lite mera smak. Gör inte för stora rullar, då blir det svårt att äta.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Julia

10/19/2020

Älskar detta recept! Dippen är fantastisk

Näringsvärde per portion

Energi 2301 KJ / 549 kCal
Fett 16 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept