Vårrullar med jordnötsdipp

41
8
Vårrullar med jordnötsdipp

Idag står det asiatiskt på schemat! Detta är en social och rolig rätt som delvis görs klar när ni sitter vid bordet. Börja med att förbereda jordnötsdippen och skär upp tofun och grönsakerna i stavar och strimlor. När ni sitter till bords doppar var och en sitt eget rispapper och gör sina egna vårrullar. Servera tillsammans med ris. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Vårrullar med jordnötsdipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)

Dipp

1 dl vatten
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl sweet chilisås
3 msk japansk soja

Vårrullar

230 g tofu
2 morötter
2 avokador
1/2 påse salladslök (à 125 g)
180 g färska böngroddar
20 g färsk koriander

Vid bordet

12 ark rispapper
1 msk sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Marinera tofun i lite japansk soja i några minuter för lite mera smak. Gör inte för stora rullar, då blir det svårt att äta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Henrik

2022-11-24

Älskar summer rolls och dessa var ok. Stekte tofun för att få mer textur i rullarna. Inte helt lyckat med böngroddarna, nåt slags salladsblad istället hade varit bättre. Extra plus för såsen som var jättegod

Henrik

2022-11-13

Ska tofun verkligen vara naturell? Jag kommer definitivt att ge den lite marinad och en omgång i pannan/ugnen för lite krisp iaf

Anna

2022-08-09

Det va de absolut vidrigaste jag har ätit, förstår inte hur detta recept kan ha fått så bra kommentarer.

Näringsvärde per portion

Energi 2673 KJ / 637 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 87 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden