Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja

Naturell tofu smakar inte så mycket i sig själv, men ger god konsistens. Här är det i stället den indonesiska söta sojan ketjap manis som sätter smak på denna smakfulla vegetariska rätt med stekt ägg. En god vegetarisk rätt eller som tillbehör på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffe portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tofun i cm-tjocka skivor. Skär chilin i tunna skivor. Skala och riv vitlöken.
  2. Stek tofun i hälften av oljan i en het stekpanna på båda sidor tills den är gyllenbrun. Lägg upp på ett fat. 
  3. Tillsätt chili och vitlök i samma panna, stek tills det börjar få färg, ca 1 minut. Tillsätt spenaten och stek ytterligare ca 6 minuter. 
  4. Blanda ner sesamolja, vinäger och soja. Krydda med salt. 
  5. Stek äggen på ena sidan i resterande olja i en annan panna. 
  6. Lägg upp spenaten på ett fat, fördela tofun och äggen över. Ringla över ketjap manis och strö över salladslök.   

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein.
Gör glutenfri: Uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.

Ingredienser

Portioner: 6-8 buffe portioner
  • 300 g fast, naturell tofu
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g fryst, tinad bladspenat
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 4 ägg
  • 1 1/2 msk ketjap manis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 662 kJ / 158 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer