Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Naturell tofu smakar inte så mycket i sig själv, men ger god konsistens. Här är det i stället den indonesiska söta sojan ketjap manis som sätter smak på denna smakfulla vegetariska rätt med stekt ägg. En god vegetarisk rätt eller som tillbehör på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 bufféportioner
300 g fast, naturell tofu
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
400 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
4 ägg
1 1/2 msk ketjap manis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi662 KJ / 158 kCal
Fett11 g
Salt0.52 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g
Kommentarer