Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

17
3
Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu blir underbart krispig på ytan och passar utmärkt att doppa i en chilimajonnäs. Tofun äter du tillsammans med rostade rotfrukter i form av delikatesspotatis, morötter och salladslök som du adderar de sista 10 minuterna. Servera tillsammans med en krispig mâchesallad och en underbart god vego-rätt är skapad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
delikatesspotatis
200 g
snackmorötter
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
förp salladslök (à 125 g)

Chilimajonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
1/2 tsk
chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver)
2 msk
chilisås

Tofu

540 g
tofu
2
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
vetemjöl
2 dl
ströbröd (gärna panko)
2 msk
olivolja

Till servering

65 g
mâchesallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Ingela

2020-02-03

Njaeee! Inget som kommer lagas hemma hos oss igen! Tofun känns som panerad manet. Och såsen gjord på så stor andel majonnäs var inte heller den bästa.

Amanda

2019-07-26

Den här var faktiskt riktigt god!

Sara

2018-10-23

Super tasty and a different way to eat tofu! Chili Mayo blends surprisingly well! I think potatoes are a bit redundant since you're already get the carbs from panko.

Näringsvärde per portion

Energi 3566 KJ / 852 kCal
Fett 49 g
Salt 3.53 g
Kolhydrater 74 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept