Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

22
1
Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Denna sallad med silkestofu är ett supergott veganskt tillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Ingredienser

6-8

Picklad rödlök

1 rödlök
1 jalapeño
1 msk vitvinsvinäger
2 krm strösocker
1 krm salt
2 avokador
1 förp silkestofu (à ca 380 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olivolja
75 g tångkaviar eller forellrom
2 dl hackad koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 port, per port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Andreas

2019-04-23

Mesigt i smaken, kanske skulle kanske bli bättre med marinerad tofu, rödlök som picklas "på riktigt" och mer kryddning

Näringsvärde per portion

Energi 604 KJ / 144 kCal
Fett 11 g
Salt 1.57 g
Kolhydrater 5 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden