Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök
Denna sallad med silkestofu är ett supergott veganskt tillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
6-8 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
1 jalapeño
1 msk vitvinsvinäger
2 krm strösocker
1 krm salt
2 avokador
1 förp silkestofu (à ca 380 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olivolja
75 g tångkaviar eller forellrom
2 dl hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 6 port, per port.
Energi604 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt1.57 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentar
Mesigt i smaken, kanske skulle kanske bli bättre med marinerad tofu, rödlök som picklas "på riktigt" och mer kryddning
Andreas
2019-04-23