Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Denna sallad med silkestofu är ett supergott vegotillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad lök: Skala och finstrimla lök och jalapeño. Blanda med vinäger, socker och salt. Låt stå minst 30 minuter så löken blir mjuk och rosa.
  2. Dela, kärna ur och skär avokadon i stora bitar. Skär tofun i 6–8 bitar. Vispa ihop limejuice, soja och olja. 
  3. Lägg tofu och avokado på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med tångkaviar, den picklade rödlöken och koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 port, per port.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 jalapeño
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 avokador
  • 1 förp silkestofu (à ca 380 g)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1 msk olivolja
  • 75 g tångkaviar eller forellrom
  • 2 dl hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 604 kJ / 144 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer