Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
1
Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Denna sallad med silkestofu är ett supergott veganskt tillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök

Ingredienser

6-8 portioner

Picklad rödlök

1   rödlök
1   jalapeño
1 msk  vitvinsvinäger
2 krm  strösocker
1 krm  salt
2   avokador
1   förp silkestofu (à ca 380 g)
2 msk  färskpressad limejuice
1 1/2 msk  japansk soja
1 msk  olivolja
75 g  tångkaviar eller forellrom
2 dl  hackad koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 6 port, per port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Mesigt i smaken, kanske skulle kanske bli bättre med marinerad tofu, rödlök som picklas "på riktigt" och mer kryddning

Andreas

2019-04-23

Näringsvärde per portion

Energi604 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt1.57 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rispappersvårrullar med ingefärsdipp
Betyg 3.3 av 5.
318 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetslatte
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordnötsbiffar i libabröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bowl med rödbetshummus och tempeh
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga