Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök
![Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195466/cf_259/silkestofu_med_tangkaviar__koriander_och_picklad_rodlok.jpg)
Denna sallad med silkestofu är ett supergott veganskt tillbehör till buffén! Tofu och avokado serveras tillsammans med tångkaviar, koriander och picklad rödlök. Färgstarkt, syrligt och otroligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
![Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195466/cf_259/silkestofu_med_tangkaviar__koriander_och_picklad_rodlok.jpg)
Ingredienser
6-8 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
1 jalapeño
1 msk vitvinsvinäger
2 krm strösocker
1 krm salt
2 avokador
1 förp silkestofu (à ca 380 g)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olivolja
75 g tångkaviar eller forellrom
2 dl hackad koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 6 port, per port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi604 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt1.57 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentar
Mesigt i smaken, kanske skulle kanske bli bättre med marinerad tofu, rödlök som picklas "på riktigt" och mer kryddning
Andreas
2019-04-23