Röd curry med tofu

36
11
Röd curry med tofu

En favorit från thairestaurangen som är enklare än du tror att lyckas med hemma! Prova vårt recept på en härlig vegetarisk thaigryta med röd curry och tofu i en bas av kokosmjölk. Lägg till kikärtor, zucchini, lök och paprika så har du en thailändsk currygryta till middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Röd curry med tofu

Ingredienser

4 portioner

Tofu

2
förp fast naturell tofu (à ca 230 g)
1 dl
vetemjöl
5 dl
neutral olja
4
port jasminris
1/2
gul lök
1/2
röd paprika
1/2
zucchini
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
3 msk
neutral olja
2 msk
röd currypaste
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk
strösocker
2
grönsaksbuljongtärningar
-
salt

Till servering

1
lime
-
färsk koriander

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Emma

1/22/2021

Jättegott! Men som många redan skrivit - två matskedar socker hade blivit alldeles för sött enligt min smak. Jag tog knappt en matsked och tyckte det blev alldeles tillräckligt. Jag tog dessutom bara en grönsaksbuljongtärning och tyckte att det också räckte gott och väl.

Georgios

1/7/2021

Alldeles för söt för min smak. 2 msk strösocker verkar vara för mycket för den mängden vätska

Johanna

11/29/2020

Varning, alldeles för mycket socker och salt! Annars goda smaker!

Näringsvärde per portion

Energi 3640 KJ / 870 kCal
Fett 48 g
Salt 4 g
Kolhydrater 81 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept