En favorit från thairestaurangen som är enklare än du tror att lyckas med hemma! Prova vårt recept på en härlig vegetarisk thaigryta med röd curry och tofu i en bas av kokosmjölk. Lägg till kikärtor, zucchini, lök och paprika så har du en thailändsk currygryta till middag!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag lät det koka lite längre innan jag hade i grönsakerna och spädde ut med en del vatten. Tricket är verkligen att steka currypastan i rikligt med olja för att få fram smakerna.
Emma
2022-06-12Vi tog 1 tsk honung istället för 2 msk socker..gott men tofun var smaklös så vi saltade den efter att den hade friterats..kanske kan den uppfattas "kontra" i smaken såsen som var jättegod men stark. Vi rullade tofun i glutenfritt Finax mjöl då vi äter glutenfritt, skulle nog rekommendera att krydda med salt och peppar eller så om man vill ha någon smak på tofun som ska ligga uppepå tallriken på såsen. Behövdes inget extra salt i såsen i vårt tycke. Jag äter vegetarisk kost så för mig mättade den, men min gäst till bordet äter kött och han blev inte mätt, så nästa gång gör vi kyckling som "tillbehör".
Jeanette
2022-04-06Onödigt att fritera tofun, tyckte inte den smakade speciellt mycket mer än om man bara steker den tills den får färg. Grytan tyckte vi var jättegod, kommer absolut göra igen!
Sara
2022-01-11