Röd curry med tofu
En favorit från thairestaurangen som är enklare än du tror att lyckas med hemma! Prova vårt recept på en härlig vegetarisk thaigryta med röd curry och tofu i en bas av kokosmjölk. Lägg till kikärtor, zucchini, lök och paprika så har du en thailändsk currygryta till middag!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
Tofu
2 förp fast naturell tofu (à ca 230 g)
1 dl vetemjöl
5 dl neutral olja
4 port jasminris eller äggnudlar
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
1/2 zucchini
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk neutral olja
2 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk strösocker
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
Till servering
1 lime
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3640 KJ / 870 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater81 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mycket grönsaksbuljong, blev för mkt grönsaks gryta smak och ändå tog jag extra currypasta. Nä dra ner på buljongen så blir det säkert gott.
Janette
2024-12-08Jättegott efter lite modifikation. Lite mindre socker, endast en buljongtärning, och lägg till ingefära och vitlök.
Johanna
2024-06-23Jättegott efter lite modifikation. Lite mindre socker, endast en lägg till vitlök och ingefära, och endast en buljongtärning.
Johanna
2024-06-23