Marinerad tofu i ugn

34
7
Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser

8 portioner
800 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
4 msk japansk soja
1 msk honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Karin

2021-11-10

Har lagat vegetariskt i många år men av någon anledning inte provat att göra tofu i ugn. Den blir jätteglad och lagom seg, bra krispighet i botten. Jag tycker att det blev godare och enklare än att steka. Toppenrecept!

Louise

2021-10-02

Aldrig lagat tofu förrän nu när den kom som prova på i matkassen. Valde det här receptet för det såg enkelt ut. Blev Jättegott!!! Hoppas det kommer igen i enklaveckan-matkassen! Följde marinadreceptet lite halvt men hällde i färdig marinad jag hade hemma också.

Helene

2021-08-04

Passar denna att äta kall på en buffé?

Redaktionen ICAse

2021-08-05

Hej Helene! Det går bra att servera tofun kall också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina