Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2021
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Christel
2/23/2021Ska man ta med marinaden när man rostar tofun eller hälla ut den?
Redaktionen ICAse
2/23/2021Hej Christel! Yes, marinaden ska med i ugnen med tofun. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Rakel
1/22/2021Ser supergott ut! Men sojasås är inte glutenfri, så ni borde kanske ta bort denna taggen från receptet.
Redaktionen ICAse
1/22/2021Hej Rakel! Tack för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika