Marinerad tofu i ugn
Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
8 portioner
800 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
4 msk japansk soja
1 msk honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl rapsolja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Klart godast att äta den ostekt, bara marinerad, för fina smaken på marinaden försvann lite i ugnen.
Jeanette
2024-06-19Svårt få fason på tofu, måste kryddas upp, annars menlöst. Detta recept var helt ok. Ökade på med lite sesamolja + rostade sesamfrön, samt hemgjord chiliolja ist för flakes eller färsk chili. Går säkert lika bra vilket som. /Eva
Eva
2024-03-20Toppen
Laila
2023-11-20