Marinerad tofu i ugn

5
2
Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser

8 portioner
800 g
fast tofu
1
vitlöksklyfta
1
röd peppar (chili)
4 msk
japansk soja
1 msk
honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl
rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Christel

2/23/2021

Ska man ta med marinaden när man rostar tofun eller hälla ut den?

Redaktionen ICAse

2/23/2021

Hej Christel! Yes, marinaden ska med i ugnen med tofun. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Rakel

1/22/2021

Ser supergott ut! Men sojasås är inte glutenfri, så ni borde kanske ta bort denna taggen från receptet.

Redaktionen ICAse

1/22/2021

Hej Rakel! Tack för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept