Marinerad tofu i ugn

14
4
Marinerad tofu i ugn

Gör marinerad tofu med smak av soja, chili, vitlök och honung eller lönnsirap och rosta den sedan i ugn så har du ett gott vegetariskt protein till sallader, nudelrätter, wraps och bowls. Välj gärna fast tofu för en extra god konsistens på tofun.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu i ugn

Ingredienser

8 portioner
800 g
fast tofu
1
vitlöksklyfta
1
röd peppar (chili)
4 msk
japansk soja
1 msk
honung eller lönnsirap (för vegansk)
1/2 dl
rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Philip

2021-05-26

Tycker man kan krydda marinaden lite extra. Jag dubblade kryddningenboch det blev bra. :)

Rebecka

2021-04-10

Jag bytte ut chilin till chiliflakes och vitlöken till vitlökspulver då det var vad jag hade hemma och det blev väldigt gott. Jag hade det till basmatiris och mer japansk soja vilket jag kan rekommendera som tillbehör.

Christel

2021-02-23

Ska man ta med marinaden när man rostar tofun eller hälla ut den?

Redaktionen ICAse

2021-02-23

Hej Christel! Yes, marinaden ska med i ugnen med tofun. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Testa liknande recept