UNDER 30 MIN | Enkel

Vegansk skagenröra med tofu och tångkaviar

Med tofu, tångkaviar och vegansk majonnäs har vi här ett riktigt gott recept på en skagenröra som är helt vegansk. Hacka ner rödlök och krydda med dill och pepparrot och lite citron. Serveras exempelvis på en knäckebrödsskiva.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skär tofun i små bitar. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten.
  2. Skala pepparroten, riv den och citronskalet. Hacka dillen.
  3. Blanda majonnäs, lök, pepparrot, citronskal och tångkaviar. Vänd ner dill och tofu. Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Det är även gott att servera på en smörstekt skiva bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 200 g naturell fast tofu
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 1/2 dl vegansk majonnäs
  • 1 burk tångcaviar (à 75 g)
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 777 kJ / 188 kCal