Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad tofu med paprikasalsa

Grilla veganskt! Fast tofu håller formen bra på grillen och får en härligt rökig smak. Servera gärna på grillat surdegsbröd tillsammans den sötsyrliga paprikasalsan!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Paprikasalsa: Börja med paprikasalsan. Strimla den grillade paprikan. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Tofu: Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Torka tofuskivorna torra med hushållspapper. Pensla dem med olja och krydda med salt och peppar.
  3. Skär brödskivorna på mitten och pensla med olja. Grilla tofun och brödet på båda sidor tills det får lite färg. Servera tofun på det grillade brödet och toppa med paprikasalsan.

För alla

Fri från laktos, mjölksocker och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikasalsa
  • 500 g grillad hel paprika på burk
  • 3 msk grovhackad kapris
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Tofu
  • 1 förp naturell fast tofu (à ca 270 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 6 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer