"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

73
15
"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
3
vitlöksklyftor
1 msk
ingefära
4 msk
neutral rapsolja
ca 1 1/2 tsk
chiliflakes
ev 1 tsk
mortlad sichuanpeppar
1 msk
råsocker
4 msk
osötat jordnötssmör
4 msk
japansk soja
ca 1 dl
vatten
ca 270 g
fast tofu
1
förp pak choi (à 250 g)
1 1/2 dl
finhackade salta jordnötter
250 g
färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle)
2
salladslökar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

73

Kommentarer

Emma

2021-05-23

Skulle läst kommentarerna innan jag öste på chili, var lite väl starkt men väldigt god smak. Hade i lite pastavatten för att göra den krämigare också.

Marielle

2021-04-25

Jättegott! Körde i en halv pressad citron i såsen. Tycker det lyfte lite till.

Elin

2020-12-05

Så gott!!

Testa liknande recept