"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter
Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
4 msk neutral rapsolja
ca 1 1/2 tsk chiliflakes
ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk råsocker
4 msk osötat jordnötssmör
4 msk japansk soja
ca 1 dl vatten
ca 270 g fast tofu
1 förp pak choi (à 250 g)
1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle)
2 salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 541 kCal
Fett38 g
Salt3.9 g
Kolhydrater28 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brukar använda soja och ingefärsmarinerad tofu för denna rätt. Passar perfekt smakmässigt!
Emma
2024-07-25Otroligt gott! Tog dubbla mängden sezchuanpeppar (rosta alltid sezchuanpeppar innan i het panna ett par minuter!!), lite mer olja än vad som står. Använde koreanska chiliflakes (gochugaru) i samma mängd, vart inte alls för starkt. Som många andra skriver så är det gott att toppa med koriander!
Andreas
2024-02-28Ska man följa receptet är tofun det enda som är varmt när man serverar. Mycket mera ekonomiskt att använda vanlig torkad spagetti än färsk pasta. Jag önskar jag hade haft lime att friska upp smaken med.
Helene
2023-11-06