UNDER 45 MIN | Medel

"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka vitlöken och ingefäran. Värm hälften av oljan tillsätt chiliflakes, ev sichuanpeppar, vitlök och socker i en kastrull.
  2. Ta från värmen och blanda med jordnötssmör och hälften av sojan. Tillsätt ingefära och vatten. 
  3. Smula tofun och stek knaprig i resten av oljan. Tillsätt resten av sojan och stek ytterligare någon minut. 
  4. Dela pak choi längsmed. Strimla salladslöken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka pak choi i saltat vatten 1⁄2 minut och häll av. 
  5. Blanda pastan med såsen och toppa med tofu, pak choi, jordnötter och salladslök.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • 4 msk neutral rapsolja
  • ca 1 1/2 tsk chiliflakes
  • ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar
  • 1 msk råsocker
  • 4 msk osötat jordnötssmör
  • 4 msk japansk soja
  • ca 1 dl vatten
  • ca 270 g fast tofu
  • 1 förp pak choi (à 250 g)
  • 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
  • 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle)
  • 2 salladslökar