"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

97
19
"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Visste du att man istället för äggnudlar kan använda färsk pasta? Här har vi gjort en helt magisk ovo-vegetarisk variant på krämiga kinesiska dan dan nudlar med pasta, krispig tofu, sichuanpeppar, jordnötter och pak choi.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

"Nudlar" med krispig tofu och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
4 msk neutral rapsolja
ca 1 1/2 tsk chiliflakes
ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 msk råsocker
4 msk osötat jordnötssmör
4 msk japansk soja
ca 1 dl vatten
ca 270 g fast tofu
1 förp pak choi (à 250 g)
1 1/2 dl finhackade salta jordnötter
250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle)
2 salladslökar

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Thed

2022-05-03

Jag hade ingen pasta hemma, men det funkade bra med udonnudlar! ;)

Helena

2022-02-18

En favorit i vårt hushåll. Kör med färsk babyspenat till. Funkar utmärkt. //Helena

Elin

2022-01-13

jättegott!