Undrar du hur man gör för att koka kronärtskocka? Eller kanske vilka som är skockans smakkompisar? Eller vill du ha tips på recept och nya sätt att tillaga kronärtskocka? Svaren och mycket mer hittar du här!
Tips: här hittar du alla våra
recept med kronärtskocka!
Den ståtliga kronärtskockan är en nyttig gourmetgrönsak som odlats sedan urminnes tider. Idag är framför allt Frankrike, Italien, Spanien och Egypten viktiga exportörer. Skockan finns i två olika sorter, dels den vanliga, större varianten med en lite bulligare form och dels den mindre sorten carciofini.
Välj en kronärtskocka som har stjälken kvar och gröna, friska blad som inte börjat torka ut.
Kronärtskockan bör förvaras fuktigt och svalt, gärna ner mot 0 °C och i en plastpåse för att förhindra att den torkar. Låt stjälken sitta kvar tills det är dags för tillagning.
Kronärtskocka smakar speciellt bra till citron, timjan, mynta och smör - gärna brynt!
Självklart har vi också samlat ett gäng urkoda recept med kronärtskocka. Hoppas det smakar!