Tortellinisoppa med kronärtskocka
Tortellini är en perfekt vardagshjälte att ta till när tiden är knapp och magen kurrar. Här serveras de små pastaknytena med kronärtskockshjärtan, soltorkad tomat och persilja i en värmande buljong.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten
1 dl strimlad soltorkad tomat
salt
svartpeppar
500 g färsk tortellini (gärna med ost)
2 msk finhackad persilja
1 dl riven parmesan (eller annan hårdost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1485 KJ / 356 kCal
Fett11 g
Salt4.34 g
Kolhydrater42 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev väldigt god! Men nästa gång ökar vi mängden buljong med minst 50%, kanske dubblar tom. La också till lite kantarellfond och näringsjäst i buljongen för ännu mer umami.
Rebecca
2024-04-17Mycket gott och snabbt. Körde med både soltorkade tomater i olja och kronärtskocka i olja (hittade inte annat?) och tyckte inte det blev syrligt alls! Behövdes inget extra salt.
Cornelia
2024-02-15Lite syrlig i smaken, men helt ok ändå!! Tillsatte lite grädde och mixade innan jag la ner pastan
Julia
2024-02-15