UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med kronärtskocka och bresaola

För hungriga dagar när man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är den här rätten perfekt. Pastan kokas snabbt upp och såsen gjord på kronärtskockscéme fixar du under tiden. Servera sedan pastan med halverade körsbärstomater och breasola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Häll olivolja eller smör i en kastrull. Pressa i vitlöken och låt fräsa någon minut. Tillsätt mjölk, kronärtskockskräm och smulad buljongtärning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela tomaterna.
  5. Blanda pastan med såsen och servera med tomater och bresaola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Krydda såsen med lite timjan eller basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja eller smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 130 g kronärtskockscrème
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna trottole)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 förp bresaola (à 70 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2026 kJ / 487 kCal