Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
  2. Tillsätt oljorna först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning.
  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1716 kJ / 410 kCal