Aioli

204
15
Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Aioli

Ingredienser

4 portioner
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
vinäger
2
äggulor
1 1/2 dl
rapsolja
1/2 dl
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
cayennepeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

204

Kommentarer

Benny

2021-08-28

Kör med neutral olja så blir det kanon👍

Lina

2021-08-17

Vidrigt rent ut sagt!

Mikael

2021-06-02

Fick göra om receptet då jag tycker det är på tok för mycket olja i. Skippa olivoljan helt och ha i 1,25 - 1,5 dl olja.

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 46 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 0.4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept