Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Ingredienser
4 portioner
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett46 g
Salt0.9 g
Kolhydrater0.4 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegod bas som kan varieras med olika smaksättningar. Toppen!
Magnus
2023-03-17Hur länge står den sig om man förvarar den i kylskåp?
Hélene
2022-08-01Håller med flera. Efter avsmak, och eget tyckte såklart. Mer vitlök Mer dijon Och ja, mild olivolja är att föredra.
Selim
2022-05-23