Aioli

151
10
Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Aioli

Ingredienser

4 portioner
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
vinäger
2
äggulor
1 1/2 dl
rapsolja
1/2 dl
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
kajennpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

151

Kommentarer

Perly

5/23/2020

Man bör nog skippa olivoljan, var det enda man kände smaken av.

Martin

9/7/2019

Sluta kalla denna vitlöksmajonäs för aioli. En aioli innehåller endast vitlök, olivolja och salt

Marina

8/23/2019

Skippar nog olivoljan nästa gång, något beskt.Hade ej nån citron hemma för att få upp syran. Men enkel & göra

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 46 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 0.4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept