Aioli

237
21
Aioli

Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Aioli

Ingredienser

4 portioner
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

237

Kommentarer

Hélene

2022-08-01

Hur länge står den sig om man förvarar den i kylskåp?

Selim

2022-05-23

Håller med flera. Efter avsmak, och eget tyckte såklart. Mer vitlök Mer dijon Och ja, mild olivolja är att föredra.

Therece

2022-04-18

Funkar jättebra. Men som tidigare har skrivit. Mer vitlök. Använd en mild olivolja för att minska bäskheten

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 410 kCal
Fett 46 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 0.4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden