Aioli
Det går snabbt att göra din alldeles egna aioli och du får den precis som du vill. Aiolin har en intensiv smak från vitlök och dijonsenap och är ett måste till dina handskalade räkor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett46 g
Salt0.9 g
Kolhydrater0.4 g
Protein1 g
Kommentarer
Detta är en vitlöksmajonnäs. Inte aioli. Aioli innehåller aldrig ägg.
Timmy
2023-12-25Jättegod bas som kan varieras med olika smaksättningar. Toppen!
Magnus
2023-03-17Hur länge står den sig om man förvarar den i kylskåp?
Hélene
2022-08-01