Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka

Pizza gjord på tortillabröd är ett enkelt sätt att på kort tid fixa fredagsmyset! Här bjuder vi på ett recept med crème fraiche, kronärtskockor, sardeller och mozzarella. Skär i bitar och servera som plockmat eller bufférätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kronärtskockan i mindre bitar. Lägg tortillabröden på bakpappersklädda plåtar. Bred på crème fraiche, yoghurt eller färskost på tortillabröden.
  3. Toppa med kronärtskocka, majs, sardeller och mozzarella. Krydda med rosmarin och salt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter. Toppa med ruccola.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
GÖr laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, yoghurt eller färskost och laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 200 g)
  • 2 dl crème fraiche yoghurt eller färskost
  • 2 dl majskorn
  • ca 12 sardellfiléer
  • 2 dl riven mozzarella
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 krm salt
  • ruccola (att toppa pizzan med)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer