Pasta med kronärtskocka och citron
En enkel rätt med finess som passar lika bra till vardag som till helgens bjudmiddag! Den krämiga, gräddiga pastan med syrlig kronärtskocka och frisk citron får gärna toppas med mycket parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
6 portioner
400 g pasta
2 vitlöksklyftor
1 förp marinerade kronärtskockor i olja (à ca 300 g)
3 msk olja från kronärtskockorna
1 tsk svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
salt
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1946 KJ / 466 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det verkligen vara 2 msk rivet citronskal? Låter rimligare med citronsaft, ger också mer smak, vilket efterlyses av många i kommentarsfältet.
Anna
2024-07-23Hej Anna! Jo, det stämmer med 2 msk. Receptet är ju också för 6 personer så det blir perfekt då. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-24Somriga, fräscha smaker men stort minus för total färglöshet. Nästa gång blir det sannolikt att toppa med persilja & servera med någon färgglad grönsak - om det blir någon nästa gång.
Cecilia
2024-07-03Gott, men man måste ha ost i själva såsen tycker jag. Jag hade ca 2 dl grana padano, och la i färskt spenat också. Bra och enkel vardagsrätt som går att variera ganska mycket.
Annika
2024-02-13