Guide

Hjärtsallad

Hjärtsallad, gemsallad, little gem – kärt barn har många namn. Vi fördjupar oss i den söta lilla salladen och tar reda på spännande fakta; som att hjärtsallad är en förädlad isbergssallad. Dessutom bjuds det på recept!
Tips: här hittar de fler salladsrecept!

  • Förvara hjärtsallad

    Förvara salladen sköljd i en plastpåse med luft i 1–8°C i kylskåp. Lägg gärna bladen i isvatten en stund innan servering för ökad krispighet.

  • Kallas hjärtsallad gemsallad?

    Ja, hjärtsallad heter också gemsallad. Men inte bara det! Hjärtsallad kallas även little gem, miniromansallad, babysallad och sweet gem som betyder söt ädelsten.

  • Hur smakar hjärtsallad?

    De små fina huvudena har en diskret nötig smak och består av krusiga, hårt knutna blad. Strukturen är fast vilket gör salladsbladen hållbara och tåliga för både stekning och grillning.

  • Vad passar till hjärtsallad?

    Hjärtsalladens smakkompisar är olivolja, citron, parmesan och mandel.

Goda recept med hjärtsallad

  • Lax i salladsblad

    Lax i salladsblad

    Betyg 4.1 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Att servera förrätt i salladsblad är enkelt och smidigt. Här fylls salladsbladen med goda chilimarinerade laxkuber, sallad, gurka och krispig rostad lök. Bara att hugga in med händerna och njuta.

    Lax i salladsblad
  • Hjärtsallad med parmesan- och ramslöksdressing

    Hjärtsallad med parmesan- och ramslöksdressing

    Betyg 3.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Krispig hjärtsallad toppas med parmesan och en krämig grön dressing med smak av ramslök. En enkel och fräsch sallad som passar utmärkt till grillat eller på buffébordet.

    Hjärtsallad med parmesan- och ramslöksdressing
  • Toast med panerad torsk och dillgremolata

    Toast med panerad torsk och dillgremolata

    Betyg 4.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Servera krispigt panerad torsk på rostat surdegsbröd med sallad och dillgremolata, och du har en enkel och fräsch middag. Gremolatan får smak av dill, persilja, pepparrot och citron.

    Toast med panerad torsk och dillgremolata
  • Ljummen grillad sallad

    Ljummen grillad sallad

    Betyg 4.9 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ska du laga mat över öppen eld? Grilla grönsaker och gör en grillad sallad! Lägg gemsallad (hjärtsallad), fänkål, lök, vitlök och körsbärstomater på grillen, en muurikka eller i en stekpanna, servera med grillad citron och toppa med rostade sesamfrön.

    Ljummen grillad sallad
  • Grillade vannameiräkor i salladsblad

    Grillade vannameiräkor i salladsblad

    Betyg 4.3 av 5.
    27 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Räksallad på ett nytt vis! Grillade vannameiräkor med syrlig sesam- och limemarinerad gurka och het wasabimajonnäs serveras i hjärtsalladsblad. Toppa rätten med koriander och sesamfrön.

    Grillade vannameiräkor i salladsblad
  • Grillad sallad med tahinidressing

    Grillad sallad med tahinidressing

    Betyg 3.5 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Att lägga salladen på grillen går alldeles utmärkt! Grilla krispig hjärtsallad tills den fått fin färg och servera tillsammans med en len dressing gjord på tahini. Sommarens godaste tillbehör!

    Grillad sallad med tahinidressing

Artiklar (1562)

Färgglatt!

Sallad som tillbehör

Sallad som tillbehör till fågel, fisk, kyckling eller ost hittar du här!

Veganskt!

Veganska sallader

Här listar vi nio ljuvliga sallader som är helt veganska.

Guide

Massor av småblad!

Vi guidar dig genom krispiga, späda, gröna småblad som mâche, ruccola och mangold.

I säsong

Matiga sallader

Dyk ner i goda recept på mättande sallader med höstigt tema.

Smak av Grekland!

Grekiska maträtter

Vi bjuder in till en smakupplevelse som andas Grekland och bjuder på recept på grekisk mat

Guide

Endive

Vi fördjupar oss i den förtjusande endivesalladen och lär oss om allt från tillagningssätt till förvaring och smakkompisar. Dessutom, goda recept med endive i fokus.