Hjärtsallad, gemsallad, little gem – kärt barn har många namn. Vi fördjupar oss i den söta lilla salladen och tar reda på spännande fakta; som att hjärtsallad är en förädlad isbergssallad. Dessutom bjuds det på recept!
Tips: här hittar de fler
salladsrecept!
Förvara salladen sköljd i en plastpåse med luft i 1–8°C i kylskåp. Lägg gärna bladen i isvatten en stund innan servering för ökad krispighet.
Ja, hjärtsallad heter också gemsallad. Men inte bara det! Hjärtsallad kallas även little gem, miniromansallad, babysallad och sweet gem som betyder söt ädelsten.
De små fina huvudena har en diskret nötig smak och består av krusiga, hårt knutna blad. Strukturen är fast vilket gör salladsbladen hållbara och tåliga för både stekning och grillning.
Hjärtsalladens smakkompisar är olivolja, citron, parmesan och mandel.