UNDER 45 MIN | Medel

Friterad kronärtskocka

Prova vårt recept på friterad kronärtskocka – perfekt som förrätt med kronärtskocka när du vill hitta ett nytt sätt att tillaga kronärtskocka! Dessa krispiga friterade kronärtskockshjärtan gör du genom att panera skockorna i panko innan de friteras gyllene.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kronärtskockorna. Låt rinna av. Torka torra med hushållspapper. Skär varje kronärtskocka i 4 bitar. Vänd först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
  2. Värm oljan till 180°C i en stor kastrull.
  3. Fritera några kronärtskockor åt gången. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Strö över salt och servera direkt med citronklyftor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl panko
  • salt
  • ca 1 l neutral olja till fritering
  • citronklyftor till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1257 kJ / 301 kCal