Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Baka focaccia till buffén eller middagsbjudningen! Perfekt när du vill baka bröd till många eftersom det bakas på plåt. Det italienska brödet får här smak av kronärtskocka, citron och rosmarin.
Ingredienser
ca 30 bitar
50 g färsk jäst
1 l ljummet vatten (37°C)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
ca 18 dl vetemjöl special
Topping
1 burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
1 msk finrivet citronskal
2 msk hackad färsk rosmarin (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
3 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten inkl. topping.
Energi640 KJ / 153 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Är det ok att låta degen jäsa över natten? Och kanske ha tomater istället för kronärtskockor?
Camilla
2024-10-03Hej Camilla! Vi har inte provat att kalljäsa det här receptet. Här är ett som går bra att kalljäsa: https://www.ica.se/recept/kalljast-focaccia-730012/ Det går bra att ha soltorkade tomater istället för kronärtskockor, Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-04Hej Camilla! Vi har inte provat att kalljäsa det här receptet. Här är ett som går bra att kalljäsa: https://www.ica.se/recept/kalljast-focaccia-730012/ Det går bra att ha soltorkade tomater istället för kronärtskockor, Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-04Går det att frysa in degen innan man tillagar brödet i ugnen? (Eller finns det något annat focaccia-recept som är bättre lämpat för det?). Och om det går att frysa in innan gräddning - hur går man då tillväga efter att man tagit ut det ur frysen?
Karin
2024-05-30Hej Karin! Det kan vara lite trixigt att frysa obakat bröd. Men om du vill göra det så tillsätt ca 2 tsk socker, för jästen behöver en liten kick när den vaknar ur dvalan. När du tar fram det är det bra om det tinar i rumstemperatur och får komma igång med jäsningen som vanligt. Sen är det bara att baka av. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05Går detta bra att frysa in, någon som testat?
Ulrika
2024-05-25Hej Ulrika! Det går jättebra att frysa! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27