Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter
Baka focaccia till buffén eller middagsbjudningen! Perfekt när du vill baka bröd till många eftersom det bakas på plåt. Det italienska brödet får här smak av kronärtskocka, citron och rosmarin.
Ingredienser
ca 30 bitar
50 g färsk jäst
1 l ljummet vatten (37°C)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
ca 18 dl vetemjöl special
Topping
1 burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
1 msk finrivet citronskal
2 msk hackad färsk rosmarin (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
3 tsk flingsalt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten inkl. topping.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi640 KJ / 153 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Bra grundrecept men man får ett luftigare bröd om man dubbeljäser det
Andreas
2023-04-18Superbra recept som ger högt och luftigt bröd. Jag hade lite olja i botten på plåten istället för bakplåtspapper vilket ger krispig botten också. Nästa gång använder jag detta som grund och ska testa att toppa med annat, går att variera hur mycket som helst.
Helen
2020-01-25