Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
4
Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter

Baka focaccia till buffén eller middagsbjudningen! Perfekt när du vill baka bröd till många eftersom det bakas på plåt. Det italienska brödet får här smak av kronärtskocka, citron och rosmarin.

Focacciabröd med kronärtskocka, citron och örter

Ingredienser

ca 30 bitar
50 g  färsk jäst
1 l  ljummet vatten (37°C)
1 1/2 tsk  salt
1 msk  olivolja
ca 18 dl  vetemjöl special

Topping

1   burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  hackad färsk rosmarin (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
3 tsk  flingsalt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten inkl. topping.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Går det att frysa in degen innan man tillagar brödet i ugnen? (Eller finns det något annat focaccia-recept som är bättre lämpat för det?). Och om det går att frysa in innan gräddning - hur går man då tillväga efter att man tagit ut det ur frysen?

Karin

2024-05-30

Hej Karin! Det kan vara lite trixigt att frysa obakat bröd. Men om du vill göra det så tillsätt ca 2 tsk socker, för jästen behöver en liten kick när den vaknar ur dvalan. När du tar fram det är det bra om det tinar i rumstemperatur och får komma igång med jäsningen som vanligt. Sen är det bara att baka av. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-05

Går detta bra att frysa in, någon som testat?

Ulrika

2024-05-25

Hej Ulrika! Det går jättebra att frysa! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-27

Bra grundrecept men man får ett luftigare bröd om man dubbeljäser det

Andreas

2023-04-18

Näringsvärde per portion

Energi640 KJ / 153 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kalljäst focaccia
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfocaccia
Betyg 2.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äggfocaccia
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga